maize
olīveļļa
Gaileņu brusketas
gailenes
sviests
timiāns
brī siers, sagriezts šķēlēs
bumbieris, sagriezts plānās šķēlēs
Tomātu brusketas
krāsaini tomāti
baziliks
olīveļļa
sāls
svaigi malti melnie pipari
Zirņu brusketas ar kazas sieru
zaļie zirnīši
piparmētras
olīveļļa
sāls
svaigi malti melnie pipari
mīkstais kazas siers
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Maizi sagriež šķēlēs, viegli apslaka ar olīveļļu, liek krāsnī apcepties uz 5–10 minūtēm, līdz maizīte zeltaina.
Gaileņu brusketas
Pannā sviestā apcep gailenes, pievienojot timiānu, sāli un piparus. Uz maizes liek bumbiera šķēlītes, pa virsu kārto brī sieru un liek krāsnī uz 5 minūtēm, līdz siers izkusis. Ņem ārā no krāsns, pa virsu liek sviestā apceptās gailenes.
Tomātu brusketas
Smalki sakapā dažādu krāsu tomātus, pievieno kapātu baziliku, olīveļļu un piparus, visu samaisa un kārto uz apceptās maizītes. Sāli pārkaisa pirms pasniegšanas, lai tomāti neatsulojas.
Zirņu brusketas ar kazas sieru
Zirņus novāra un saspaida ar dakšu, pievieno olīveļļu, sakapātas piparmētras, sāli un piparus un visu samaisa. Kārto uz apceptās maizītes, pāri pārber mīksto kazas sieru.
Komentāri: