Gaileņu krēmzupa

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

2 sīpoli, smalki sakapāti

3 daiviņas ķiploku, smalki sakapātas

5 timiāna zariņi, sasieti buntītē

500 g gaileņu

100 g gaileņu (cepšanai)

100 g zaļo zirnīšu (pākstīs)

150 ml saldā krējuma

250 g piena

sāls

svaigi malti melnie pipari

3 ēdamkarotes sviesta cepšanai

 

Pagatavošana

 

  1. Uz vidējas uguns uzkarsē katliņu, tajā liek sviestu, sīpolus un ķiplokus, kā arī timiāna buntīti. Visu sautē, līdz sīpoli viegli caurspīdīgi.
  2. Katliņā pievieno lielāko gaileņu porciju un turpina sautēt, līdz tās mīkstas un viegli brūnas. Pāri lej saldo krējumu un pienu, ļauj, lai viss uzburbuļo, bet uzmana, lai nepiedeg. Ņem nost no uguns un izņem timiāna buntīti.
  3. Zupu sablendē viendabīgā masā. Ja konsistence šķiet par biezu, var pievienot nedaudz ūdens.
  4. Pannā uzkarsē sviestu un apcep pārējās gailenes, kā arī jauno zaļo zirņu pākstis,pievienojot sāli un piparus.
  5. Zupu pasniedz karstu ar ceptajām gailenēm un zirņiem, kā arī maizīti.
  • Lieliski sader ar vīnu KWV Classic Collection Chardonnay