Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Gaileņu krēmzupa
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
2 sīpoli, smalki sakapāti
3 daiviņas ķiploku, smalki sakapātas
5 timiāna zariņi, sasieti buntītē
500 g gaileņu
100 g gaileņu (cepšanai)
100 g zaļo zirnīšu (pākstīs)
150 ml saldā krējuma
250 g piena
sāls
svaigi malti melnie pipari
3 ēdamkarotes sviesta cepšanai
Pagatavošana
Uz vidējas uguns uzkarsē katliņu, tajā liek sviestu, sīpolus un ķiplokus, kā arī timiāna buntīti. Visu sautē, līdz sīpoli viegli caurspīdīgi.
Katliņā pievieno lielāko gaileņu porciju un turpina sautēt, līdz tās mīkstas un viegli brūnas. Pāri lej saldo krējumu un pienu, ļauj, lai viss uzburbuļo, bet uzmana, lai nepiedeg. Ņem nost no uguns un izņem timiāna buntīti.
Zupu sablendē viendabīgā masā. Ja konsistence šķiet par biezu, var pievienot nedaudz ūdens.
Pannā uzkarsē sviestu un apcep pārējās gailenes, kā arī jauno zaļo zirņu pākstis,pievienojot sāli un piparus.
Zupu pasniedz karstu ar ceptajām gailenēm un zirņiem, kā arī maizīti.
Komentāri: