Pagatavo mērci. Visas sastāvdaļas samaisa un ļauj ievilkties vismaz 15 minūtes.
Pagatavo mīklu. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas un maisot pievieno ledus aukstu gāzētu ūdeni (aukstais ūdens ir nepieciešams, lai ciete neizplestos un nepadarītu mīklu par biezu klīsteri). Kad masa ir viendabīga un bez kunkuļiem, mīkla ir gatava.
Sakarsē katlā eļļu līdz 180 °C temperatūrai. Eļļu lej ne vairāk par 2/3 no katla, lai izvairītos no pārvārīšanās pāri.
Garneles, kalmāru gredzenus un mīdijas no visām pusēm apviļā mīklā un liek cepties pa 6 gabaliņiem, lai nesaliptu. Lai vieglāk būtu kontrolēt gatavošanās ilgumu, katras no jūras veltēm cep atsevišķi, nejaucot ar citām.
Cep vidēji 1,5–2 minūtes, ņem ārā no eļļas un liek uz metāla restītēm vai papīra dvieļa notecināt lieko eļļu. Darbību atkārto, līdz viss ir izcepts.
Pasniedz ar citronu majonēzi un citronu daiviņām.
Šādā veidā var cept arī citas jūras veltes – astoņkājus, zivju gabaliņus, kā arī visa veida dārzeņus – sparģeļus, pākšu pupiņas, ķirbju un baklažānu gabaliņu
Komentāri: