Fritētu garneļu bagete

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
1 personām

Sastāvdaļas

¼ franču bagetes

7–10 vidēji lielas attīrītas garneles

sviests

⅛ galviņas ledus salātu

milti

1 ola

panko rīvmaize

eļļa cepšanai

sāls, pipari

saldās paprikas pulveris

 

MĒRCEI

100 ml terijaki mērces

1,5 tējkarotes kaltētu drupinātu ķiploku

1 ēdamkarote cukura

1 ēdamkarote eļļas

sula no ⅓ citrona

Pagatavošana

  1. Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Lejot klāt eļļu, to iejaukt palēnām, nevis visu uzreiz.
  2. Sviestā apgrauzdē bageti.
  3. Smalkās šķēlēs sagriež ledus salātus.
  4. Pannā uzkarsē apmēram 5 mm eļļas.
  5. Miltus sajauc ar šķipsniņu sāls, šķipsniņu melno piparu un saldās paprikas pulveri.
  6. Panē garneles. Svaigu attīrītu garneli apviļā miltos, tad sakultā olā un visbeidzot panko rīvmaizē. Liek cepties pannā sakarsētajā eļļā. Kad garneļu puse ir kļuvusi zeltaini brūna, to apgriež uz otru pusi. Kad garneles no abām pusēm ir zeltaini brūnas, tās izņem no eļļas un liek žāvēties uz papīra dvieļa.
  7. Garneles ieliek traukā un pārlej ar ¾ sagatavotās mērces.
  8. Kārto bageti. Uz apakšējās kārtas uzsmērē atlikušo mērci. Kārto sagrieztos ledus salātus, virsū rindā liekot garneles. Visu pārklāj ar otru bagetes kārtu.