Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Fritēti saldie kartupeļi tempuras mīklā
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
½ tējkarotes paprikas pulvera
saldais kartupelis
eļļa fritēšanai
2 olas
2 ēdamkarotes miltu
4 ēdamkarotes kukurūzas cietes
½ glāzes ledusauksta ūdens
sāls pēc garšas
Pagatavošana
Saldo kartupeli nomazgā, rūpīgi notīra un sagriež garenos stienīšos. Čili piparu smalki sakapā.
Pagatavo tempuras mīklu, sajaucot kopā sakultas olas, miltus un kukurūzas cieti. Pievieno sakapāto čili piparu, paprikas pulveri, sāli un, lēnām kuļot, pielej auksto ūdeni. Mīkla jākuļ, līdz tā palikusi viendabīga un atgādina plāno pankūku mīklas konsistenci.
Dziļā pannā vai fritējamā katliņā uzkarsē eļļu. Saldo kartupeļu stienīšus mērc tempuras mīklā un fritē ~ 2-3 minūtes, līdz izveidojusies viegli zeltaina un kraukšķīga garoziņa.
Kartupeļus izņem no pannas un izkārto uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
Komentāri: