Fritēti saldie kartupeļi tempuras mīklā

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • saldais kartupelis
  • eļļa fritēšanai
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 4 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • ½  glāzes ledusauksta ūdens
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Saldo kartupeli nomazgā, rūpīgi notīra un sagriež garenos stienīšos. Čili piparu smalki sakapā.
  2. Pagatavo tempuras mīklu, sajaucot kopā sakultas olas, miltus un kukurūzas cieti. Pievieno sakapāto čili piparu, paprikas pulveri, sāli un, lēnām kuļot, pielej auksto ūdeni. Mīkla jākuļ, līdz tā palikusi viendabīga un atgādina plāno pankūku mīklas konsistenci.
  3. Dziļā pannā vai fritējamā katliņā uzkarsē eļļu. Saldo kartupeļu stienīšus mērc tempuras mīklā un fritē ~  2-3 minūtes, līdz izveidojusies viegli zeltaina un kraukšķīga garoziņa.
  4. Kartupeļus izņem no pannas un izkārto uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.