Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Fritēta mocarella
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
2 paciņas Buffalo mozzarella
1 ola
rīvmaize
50 g miltu
sāls, pipari
baziliks
250 ml augu eļļas
TOMĀTU MĒRCEI
2–3 zariņi bazilika
200 g tomātu
1 ēdamkarote brūnā cukura
1 šalotes sīpols
1 ēdamkarote tomātu pastas
miziņa no 1 citrona
Pagatavošana
Pagatavo mērci. Katliņā apcep tomātus ar sagrieztu sīpoliņu. Kad abi mazliet apbrūnējuši, nogriež uguni uz minimālo, pievieno cukuru, tomātu pastu, citrona miziņu un baziliku un 20 minūtes ļauj, lai pavārās. Pēc garšas beigās pievieno sāli un piparus.
Mocarellu sagriež stienīšos un apviļā miltos. Bļodiņā sakuļ olu ar sāli un šķipsnu piparu. Rīvmaizi izber uz šķīvja. Pa vienam gabaliņam mocarellas stienīšus mērc olā un pēc tam rīvmaizē un liek uz šķīvja vai paplātes.
Gatavos stienīšus liek saldētavā, lai sasalst (tur tos var glabāt vismaz 3 mēnešus).
Kad ir vēlēšanās izcept mocarellu, nelielā katliņā lej eļļu un uz vidējas uguns sakarsē to. Siera standziņas cep pa daļām, starpbrīžos ļaujot eļļai atkal uzkarst.
Komentāri: