Fritēta mocarella

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas Buffalo mozzarella
  • 1 ola
  • rīvmaize
  • 50 g miltu
  • sāls, pipari
  • baziliks
  • 250 ml augu eļļas

TOMĀTU MĒRCEI

  • 2–3 zariņi bazilika
  • 200 g tomātu
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 1 šalotes sīpols
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • miziņa no 1 citrona

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci. Katliņā apcep tomātus ar sagrieztu sīpoliņu. Kad abi mazliet apbrūnējuši, nogriež uguni uz minimālo, pievieno cukuru, tomātu pastu, citrona miziņu un baziliku un 20 minūtes ļauj, lai pavārās. Pēc garšas beigās pievieno sāli un piparus.
  2. Mocarellu sagriež stienīšos un apviļā miltos. Bļodiņā sakuļ olu ar sāli un šķipsnu piparu. Rīvmaizi izber uz šķīvja. Pa vienam gabaliņam mocarellas stienīšus mērc olā un pēc tam rīvmaizē un liek uz šķīvja vai paplātes.
  3. Gatavos stienīšus liek saldētavā, lai sasalst (tur tos var glabāt vismaz 3 mēnešus).
  4. Kad ir vēlēšanās izcept mocarellu, nelielā katliņā lej eļļu un uz vidējas uguns sakarsē to. Siera standziņas cep pa daļām, starpbrīžos ļaujot eļļai atkal uzkarst.