Fritata ir diezgan universāls ēdiens, kas lieliski noderēs sātīgām brokastīm, vieglām pusdienām vai ātrām vakariņām. Ļoti vienkārši, ātri un pats labākais – tajā vienmēr var izmantot gandrīz visu ledusskapī atrodamo un pagatavot sev lielisku maltīti. Vien jāievēro fritatas pamatrecepte, pārējo var pievienot pēc iespējām un izvēles. Labai fritatai jābūt pufīgai, zīdainai, bet tai nevajadzētu jukt ārā, tādēļ ir svarīgi ievērot pareizu olu un piena produktu attiecību. Man ļoti garšo vasabi interesantais asums, un esmu atklājusi, ka tas ideāli sader ar olām, tāpēc kādām atvasaras vakariņām piedāvāju šo viegli aso un svaigo recepti. Tie, kas nepanes piena produktus, piena vietā var izmantot gāzētu minerālūdeni.
Fritatas pildījuma sastāvdaļas būtu ieteicams sagatavot jau iepriekš, apcepot uz pannas, lai gatavošanas procesā tās nesāktu izdalīt lieku ūdeni un nesabojātu fritatas struktūru.
Pamatam:
Pildījumam:
Komentāri: