Dzērvenēs sutināts tītara šķiņķis

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 kg tītara šķiņķa

1 sarkanais sīpols

2 daiviņas ķiploku

2 seleriju kāti

1 burkāns

daži svaigi timiāna zariņi

2 ēdamkarotes cukura

2 ēdamkarotes sojas mērces

300 ml ābolu sulas

400 g lielogu dzērveņu

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gaļu nosusina un iemasē no visām pusēm ar sāli un pipariem. Dziļā čuguna pannā vai katlā apcep šķiņķi zeltaini brūnu. Jābūt pacietīgam un jāļauj gaļai aprauties. Izņem no pannas, ietin folijā un noliek malā.
  2. Tajā pašā pannā vai katlā apcep smalki sagrieztu sīpolu, ķiplokus un seleriju. Kad tie apcepušies zeltaini, pievieno smalki sagrieztu burkānu. Kad dārzeņi apcepti, uzliek apcepto gaļu (bez folijas), pievieno sojas mērci, cukuru, sakapātu timiānu, aplej ar ābolu sulu un liek uz lēnas uguns sautēties vismaz 1,5–2 stundas. Ik pa brīdim var apmaisīt dārzeņus un pēc laika arī gaļu apgriezt otrādi.
  3. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles vai bauda tāpat kā sautējumu.

Komentāri: