Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Dzērvenēs sutināts tītara šķiņķis
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 kg tītara šķiņķa
1 sarkanais sīpols
2 daiviņas ķiploku
2 seleriju kāti
1 burkāns
daži svaigi timiāna zariņi
2 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes sojas mērces
300 ml ābolu sulas
400 g lielogu dzērveņu
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Gaļu nosusina un iemasē no visām pusēm ar sāli un pipariem. Dziļā čuguna pannā vai katlā apcep šķiņķi zeltaini brūnu. Jābūt pacietīgam un jāļauj gaļai aprauties. Izņem no pannas, ietin folijā un noliek malā.
Tajā pašā pannā vai katlā apcep smalki sagrieztu sīpolu, ķiplokus un seleriju. Kad tie apcepušies zeltaini, pievieno smalki sagrieztu burkānu. Kad dārzeņi apcepti, uzliek apcepto gaļu (bez folijas), pievieno sojas mērci, cukuru, sakapātu timiānu, aplej ar ābolu sulu un liek uz lēnas uguns sautēties vismaz 1,5–2 stundas. Ik pa brīdim var apmaisīt dārzeņus un pēc laika arī gaļu apgriezt otrādi.
Pasniedz ar piedevām pēc izvēles vai bauda tāpat kā sautējumu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: