baltmaizes grauzdiņi ar Čedaras sieru pasniegšanai
Pagatavošana
Sīpolus notīra, sagriež ripiņās (var arī griezt uz pusēm un tad griezt šķēlēs)
Katlā uzkarsē eļļu un sviestu. Liek katlā sautēties sīpolus uz vidējas uguns. Sautē, līdz sīpoli ir mīksti, bet tiem nav jāsacepas brūniem. Sautēšanas laikā pieber cukuru.
Kad sīpoli gatavi, pievieno 500 ml baltvīna, notvaicē.
Lej klāt ~ 1 l no liellopu kauliem vārīta buljona. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pievieno lapiņas no ~ 10 timiāna zariņiem. Ja buljona garša ir par stipru, zupu var atšķaidīt ar ūdeni.
Klāt pasniedz baltmaizes grauzdiņus ar Čedaras sieru.
Komentāri: