200 g crème fraîche (var aizvietot ar skābo krējumu)
200 g Grijēras siera
1 tējkarote sāls
¼ tējkarotes maltu melno piparu
šķipsniņa malta muskatrieksta
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo un sagriež aptuveni 0,5 cm plānās šķēlēs, noskalo aukstā ūdenī.
Katliņā lej pienu, pievieno viegli saspiestas ķiploka daiviņas un sagrieztos kartupeļus. Visu uz mazas liesmas uzvāra un karsē apmēram 15 minūtes, uzmanot, lai kartupeļu šķēles nesagatavojas līdz galam un neizjūk. Nokāš.
Kartupeļus liek atpakaļ katlā, pievieno saldo krējumu, crème fraîche (skābo krējumu), sāli, piparus, muskatriekstu, visu samaisa un vēlreiz uzvāra, līdz kartupeļi ir maigi, bet nejūk ārā.
Uzmanīgi (lai nesajuktu) pa vienai šķēlītei kartupeļus kārto ietaukotā cepamajā traukā, pārlej ar atlikušo mērci, pārber ar rīvētu sieru un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī 20 minūtes, līdz siers kļuvis zeltaini brūns.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: