Bazilika mērcei:
Der zināt:
Pagatavojiet ziemai zaļumu pesto. Pesto var gatavot ne tikai no bazilika, bet arī no pētersīļiem un selerijām vai visiem trim kopā.
Bazilika lapas norauj no kātiem un noskalo.
Liek lielākā traukā un sablendē kopā ar eļļu, šķipsniņu sāls, pipariem un notīrītiem ķiplokiem.
Zivs gabalus liek bļodā un bagātīgi pārlej ar bazilika mērci, nedaudz pārslaka ar citronu sulu.
Trauku nosedz un liek aukstumā ~ 1 stundu marinēties.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Katru zivs steiku liek uz atsevišķas folijas loksnes un aiztin to pauniņā ciet. Cep ~ 20 minūtes.
Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad rīsi ir gatavi, tos samaisa ar 2–3 ēdamkarotēm tās pašas bazilika mērces.
Zivi ieteicams pasniegt turpat folijā, attinot pauniņu vaļā un klāt servējot nedaudz zaļo bazilika rīsu.
Labvakar! Trauku ar lasi nesedz vai tomēr nosedz?
Cieņā,
K.
Sveiki. Trauku nosedz.