Forele kupenā

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 vesela izķidāta forele (~ 2 kg)
  • 2 kg sāls
  • 2 olu baltumi
  • mango pulveris (pēc izvēles)
  • 1 citrons
  • 1 buntīte diļļu
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

  1. Foreli noskalo zem auksta ūdens un noslauka papīra dvielī.
  2. Dilles rupji sakapā, no citrona izspiež sulu.
  3. Zivs iekšpusi ierīvē ar mango pulveri, citronu sulu, sāli un dillēm. Virs pildījuma vēl uzliek 3–4 piciņas sviesta. Atstāj uz 20 minūtēm ledusskapī iemarinēties.
  4. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, un tos sakuļ stingrās putās. Tad pamazām iemaisa sāli. Veidosies mitra, vijīga masa.
  5. Cepešpannu izklāj ar foliju vai cepamo papīru. Uz tās novieto zivi, ko vienmērīgā kārtā apklāj ar olbaltumu sāli. Galvu un asti atstāj ārā.
  6. Cep 175 °C temperatūrā ~ 25 minūtes. Zivi galdā pasniedz skaisti, zem zeltainas kupenas, bet, dalot to gabalos, sāls mētelīti atlauž nost un uz šķīvja neliek.

 

Komentāri:

  • ivo saka:

    Sākumā domāju – 2kg sāls? nopietni? Pārlasīju nenormāli daudz reižu… un šaubījos pat gatavošanas laikā.. Bet tā kā es uzticos šai mājaslapai, tad izdomāju ka tomēr turpināšu gatavot.. un ne velti – sanāca tiešām ļoti garšīgi – vietām ļoti sālīti, bet visā visumā – paldies liels!