Foreli noskalo zem auksta ūdens un noslauka papīra dvielī.
Dilles rupji sakapā, no citrona izspiež sulu.
Zivs iekšpusi ierīvē ar mango pulveri, citronu sulu, sāli un dillēm. Virs pildījuma vēl uzliek 3–4 piciņas sviesta. Atstāj uz 20 minūtēm ledusskapī iemarinēties.
Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, un tos sakuļ stingrās putās. Tad pamazām iemaisa sāli. Veidosies mitra, vijīga masa.
Cepešpannu izklāj ar foliju vai cepamo papīru. Uz tās novieto zivi, ko vienmērīgā kārtā apklāj ar olbaltumu sāli. Galvu un asti atstāj ārā.
Cep 175 °C temperatūrā ~ 25 minūtes. Zivi galdā pasniedz skaisti, zem zeltainas kupenas, bet, dalot to gabalos, sāls mētelīti atlauž nost un uz šķīvja neliek.
Sākumā domāju – 2kg sāls? nopietni? Pārlasīju nenormāli daudz reižu… un šaubījos pat gatavošanas laikā.. Bet tā kā es uzticos šai mājaslapai, tad izdomāju ka tomēr turpināšu gatavot.. un ne velti – sanāca tiešām ļoti garšīgi – vietām ļoti sālīti, bet visā visumā – paldies liels!
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Sākumā domāju – 2kg sāls? nopietni? Pārlasīju nenormāli daudz reižu… un šaubījos pat gatavošanas laikā.. Bet tā kā es uzticos šai mājaslapai, tad izdomāju ka tomēr turpināšu gatavot.. un ne velti – sanāca tiešām ļoti garšīgi – vietām ļoti sālīti, bet visā visumā – paldies liels!