Forele ar zaļumu sviestu un citrusu kartupelīšiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 ķidātas varavīksnes foreles
  • 2 citroni
  • 0,5 kg baby kartupeļu
  • 1 ēdamkarote Kikkoman sojas mērces
  • 100 g sviesta
  • bunte zaļumu (dilles, pētersīļi, loki)
  • 2 ķiploka daivas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Novāra kartupeļus ar mizu, līdz tie gandrīz gatavi.
  2. Bļodiņā sajauc sviestu ar smalki sakapātiem zaļumiem, izspiestu ķiploku, viena citrona miziņu, sāli un visu kārtīgi samaisa.
  3. Izķidātā zivī pilda zaļumu sviestu un citrona šķēles.
  4. Zivis liek uz cepamā papīra un cep vai nu air fry vai cepeškrāsnī grila režīmā 15 minūtes.
  5. Kartupelīšus apkaisa ar otra citrona miziņu un apviļā sojas mērcē. Liek blakus zivij cepties uz 10 minūtēm.
  6. Pasniedz ar svaigi kapātiem zaļumiem.