Kārtīgi nomazgā vienāda izmēra kartupeļus. Katru kartupeli sadursta ar dakšiņu (iedurot 2–3 reizes).
Kartupeļus apslaka ar lāsīti olīveļļas un apsāla.
Katru kartupeli ietin folijā un liek cepties līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vai ierušina ugunskura pelnos.
Kamēr kartupeļi cepas, gatavo mērci. Ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi, zaļumus sasmalcina.
Laša gabaliņus noloba no asakām un sasmalcina.
Visas sastāvdaļas iejauc krējumā.
Pievieno citrona sulu, sāli un piparus pēc garšas.
Kartupeļus pasniedz atlocītā folijā.
Katru kartupeli iegriež krustveidā.
Atver un bagātīgi piepilda ar mērci.
Viesībās kartupeļus grezno ar dillēm, pētersīļiem, garnelēm vai avokado.
Cik ilgi jācep kartupeļi?
Kartupeļus cep ~30 min. Bet pirms pasniegšanas noteikti vajadzētu ar dakšu vai nazi pārbaudīt, iedurot vienā – vai tas ir mīksts.
Ļoti garšīgi!!! Vienīgi kartupeļi bija lielāki un nācās cept 50 min
Tiešām laba recepte. Tiesa, es arī cepu savu lielos kartupeļus gandrīz stundu, bet garšīgi 🙂
Kur var nopirkt laša ribiņas?