Folijā cepti kartupeļi ar laša mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 12 vidēja lieluma kartupeļi
  • 150-200 g kūpinātu laša ribiņu vai vēderiņu
  • 500 g skābā krējuma vai jogurta bez piedevām
  • ½ citrona sula
  • 3-4 daiviņas ķiploka
  • nedaudz eļļas kartupeļu apslacīšanai
  • sāls un pipari pēc garšas
  • zaļumi pēc izvēles ( dilles, pētersīļi)

Pagatavošana

  1. Kārtīgi nomazgā vienāda izmēra kartupeļus. Katru kartupeli sadursta ar dakšiņu (iedurot 2–3 reizes).
  2. Kartupeļus apslaka ar lāsīti olīveļļas un apsāla.
  3. Katru kartupeli ietin folijā un liek cepties līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vai ierušina ugunskura pelnos.
  4. Kamēr kartupeļi cepas, gatavo mērci. Ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi, zaļumus sasmalcina.
  5. Laša gabaliņus noloba no asakām un sasmalcina.
  6. Visas sastāvdaļas iejauc krējumā.
  7. Pievieno citrona sulu, sāli un piparus pēc garšas.
  8. Kartupeļus pasniedz atlocītā folijā.
  9. Katru kartupeli iegriež krustveidā.
  10. Atver un bagātīgi piepilda ar mērci.
  11. Viesībās kartupeļus grezno ar dillēm, pētersīļiem, garnelēm vai avokado.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kārtīgi nomazgā vienāda izmēra kartupeļus. Katru kartupeli sadursta ar dakšiņu (iedurot 2–3 reizes).

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus apslaka ar lāsīti olīveļļas un apsāla.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katru kartupeli ietin folijā un liek cepties līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vai ierušina ugunskura pelnos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kamēr kartupeļi cepas, gatavo mērci. Ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi, zaļumus sasmalcina.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laša gabaliņus noloba no asakām un sasmalcina.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visas sastāvdaļas iejauc krējumā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno citrona sulu, sāli un piparus pēc garšas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus pasniedz atlocītā folijā.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katru kartupeli iegriež krustveidā.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atver un bagātīgi piepilda ar mērci.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viesībās kartupeļus grezno ar dillēm, pētersīļiem, garnelēm vai avokado.

Komentāri: