Folijā cepta zivs ar tomātu–sīpolu cepuri

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 zivs filejas
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 lieli tomāti
  • 1 citrons
  • 1 tējkarote maltas paprikas
  • buntīte zaļumu (timiāns, selerija, pētersīļi)
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa
  • folija cepšanai

Pagatavošana

  1. Zivs filejas noskalo. Foliju sadala 2 vienāda lieluma loksnēs. Katru loksni iesmērē ar eļļu.
  2. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra. Sīpolus sagriež gredzenos, ķiplokus sasmalcina. Tomātus noskalo, sagriež ripiņās.
  3. Folijas vidū liek zivs fileju. Zivij uzkaisa sāli, piparus, papriku un uzspiež citrona sulu.
  4. Uz zivs pamīšus kārto sīpolus, ķiplokus, tomātu ripiņas un kaperus.
  5. Foliju aizloka ciet kā kukulīti.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cep zivi apmēram 15–20 minūtes.
  7. Pasniedz ar zaļumiem un vārītiem rīsiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivs filejas noskalo. Foliju sadala 2 vienāda lieluma loksnēs. Katru loksni iesmērē ar eļļu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra. Sīpolus sagriež gredzenos, ķiplokus sasmalcina. Tomātus noskalo, sagriež ripiņās.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Folijas vidū liek zivs fileju. Zivij uzkaisa sāli, piparus, papriku un uzspiež citrona sulu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz zivs pamīšus kārto sīpolus, ķiplokus, tomātu ripiņas un kaperus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foliju aizloka ciet kā kukulīti.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cep zivi apmēram 15–20 minūtes.

Pasniedz ar zaļumiem un vārītiem rīsiem.

Komentāri: