Fokača ar rozmarīnu un olīvām, pasniegta ar Biotēkas krēmu Toskānas gaume

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g kviešu miltu
  • 8 g jūras sāls
  • 12 g sausā rauga
  • 15 g cukura
  • 250 g silta ūdens
  • 80 g olīveļļas
  • 10 g svaigs rozmarīna
  • 50 g kaperu
  • 50 g olīvu
  • Allos bio krēms maizītēm toskānas gaumē pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Samaisa miltus un sāli. Atsevišķā trauciņā sajauc sauso raugu un cukuru, pievieno 100 g silta ūdens un novieto siltā vietā, līdz raugs aktivējas un virspusē sāk parādīties burbulīši.
  2. Rauga masai pievieno atlikušo silto ūdeni un olīveļļu, visu iemaisa miltos.
  3. Mīklu kārtīgi mīca ar rokām vai mikserī ar āķi, līdz mīkla ir mīksta un elastīga.
  4. Mīklu pārklāj ar dvielīti un atstāj siltā vietā raudzēties, līdz tā ir dubultojusies izmērā.
  5. Mīklā iemīca sasmalcinātu rozmarīnu, kaperus un olīvas. Mīklu liek ar cepamo papīru izklātā cepamajā pannā, pārklāj ar dvielīti un atstāj siltā vietā uz vēl 10 minūtēm.
  6. Cep 180 °C temperatūrā 18–20 minūtes.

Komentāri: