Fokača ar rozmarīnu un olīvām, pasniegta ar Biotēkas krēmu Toskānas gaume
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
400 g kviešu miltu
8 g jūras sāls
12 g sausā rauga
15 g cukura
250 g silta ūdens
80 g olīveļļas
10 g svaigs rozmarīna
50 g kaperu
50 g olīvu
Allos bio krēms maizītēm toskānas gaumē pasniegšanai
Pagatavošana
Samaisa miltus un sāli. Atsevišķā trauciņā sajauc sauso raugu un cukuru, pievieno 100 g silta ūdens un novieto siltā vietā, līdz raugs aktivējas un virspusē sāk parādīties burbulīši.
Rauga masai pievieno atlikušo silto ūdeni un olīveļļu, visu iemaisa miltos.
Mīklu kārtīgi mīca ar rokām vai mikserī ar āķi, līdz mīkla ir mīksta un elastīga.
Mīklu pārklāj ar dvielīti un atstāj siltā vietā raudzēties, līdz tā ir dubultojusies izmērā.
Mīklā iemīca sasmalcinātu rozmarīnu, kaperus un olīvas. Mīklu liek ar cepamo papīru izklātā cepamajā pannā, pārklāj ar dvielīti un atstāj siltā vietā uz vēl 10 minūtēm.
Komentāri: