Florentīni

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
12 personām

Sastāvdaļas

12 cepumiem

50 g margarīna

50 g gaišā muskovado cukura

50 g cukura sīrupa

75 g ingvera sukāžu
50 g mandeļu skaidiņu

miziņas no ½ apelsīna

50 g miltu

80 g Rapunzel tumšās šokolādes ar karamelizēta ingvera gabaliņiem

Pagatavošana

  1. Katliņā izkausē margarīnu, pievieno brūno cukuru un, kad tas gandrīz izkusis, pievieno cukura sīrupu.
  2. Kad viss kopā sakaramelizējies, nogriež uguni un pievieno smalki sakapātas ingvera sukādes, mandeļu skaidiņas un apelsīna miziņas. Kārtīgi samaisa un pievieno miltus.
  3. Uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, ar lielām atstarpēm kārto apmēram 12 ēdamkarotes lieluma bumbiņas un liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 8–10 minūtēm.
  4. Cepumus atdzesē, iemērc izkausētā šokolādē un ļauj tai sacietēt.