Filo mīklas groziņi ar krēmsiera krēmu, pistācijām un ogām

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Kraukšķīgi un gardi. Groziņus var gatavot ne tikai no smilšu mīklas. Ja gribas ko trauslāku un kraukšķīgāku, lieti noder filo mīkla. Tā atrodama gatava lielveikalu saldētavās.

Sastāvdaļas

  • 250 g krēmsiera
  • 100 g grieķu jogurta
  • 75 g medus
  • 3 filo mīklas loksnes
  • 50 g izkausēta sviesta
  • 50 g izlobītu, sakapātu pistāciju
  • 3 tējkarotes cukura
  • dekorēšanai – ogas pēc izvēles, piparmētru lapiņas

Pagatavošana

  1. Krēmsieru saputo ar jogurtu un medu. Krēmu liek ledusskapī, kamēr gatavo groziņus.
  2. Filo mīklu atkausē un uzmanīgi atdala 3 loksnes. Pirmo loksni apsmērē ar sviestu un vienmērīgi pārkaisa ar 1,5 tējkaroti cukura un ⅓ pistāciju. Pa virsu liek otru mīklas loksni un visu atkārto. Pārklāj ar trešo mīklas loksni. Visām 3 loksnēm jābūt salipušām kopā.
  3. No izveidotās mīklas uzmanīgi izgriež 6 cm diametra aplīšus. Visvieglāk to izdarīt, izmantojot mazu krūzīti, kam apkārt apgriež ar nazi.
  4. Mini mafinu formiņas iesmērē ar pāri palikušo sviestu. Mīklas aplīšus liek mafinu formiņās, veidojot mazus groziņus. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 6–7 minūtes vai līdz groziņi apbrūnējuši.
  5. Atdzisušus groziņus pilda ar krēmsiera krēmu, dekorē ar ogām, piparmētrām un atlikušajām pistācijām.