Filo mīklas groziņi ar āboliem un vaniļas mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Pirmās rudens vēsmas ir klāt, tāpēc laiks sildošam un gardam desertam, kas piepilda māju ar debešķīgu aromātu. Āboli salikumā ar kanēli ir viens no labākajiem garšu salikumiem. Apvienojot tos ar kraukšķīgu filo mīklu, pagatavosi izcilu desertu, gluži kā restorānā! Un pateicoties Electrolux tvaika režīmam, tie izcepas īpaši kraukšķīgi, saglabājot sulīgu pildījumu.

Sastāvdaļas

  • saldēta filo mīkla
  • 100 g sviesta
  • 4 sulīgi āboli
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • ½ citronu sulas

MĒRCEI

  • 4 olu dzeltenumi
  • 200 g cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 500 ml piena

Pagatavošana

  1. Pagatavo vaniļas mērci. Bļodā liek olas dzeltenumus, cukuru, vaniļas pāksts sēkliņas un saputo gaisīgā masā.
  2. Uzkarsē katliņā pienu ar izgrebto vaniļas pāksti. Nokāš pienu un tad lēnām pievieno to saputotajiem olu dzeltenumiem. Bļodu liek karsta ūdens peldē un maisot karsē, līdz masa sabiezējusi (tas var prasīt līdz 7–8 minūtēm).
  3. Filo mīklu atlaidina zem samitrināta dvielīša. Sagriež vienāda izmēra kvadrātos.
  4. Ietauko mafinu formas ar izkausētu sviestu. Katrā ligzdiņā liek pa vienai filo mīklas plāksnei, apsmērē ar sviestu un tad liek nākamo mīklas kārtu. Šādi atkārto četras reizes, katru kārtu apsmērējot ar sviestu.
  5. Sagatavo pildījumu – sajauc sagrieztus ābolus ar cukuru, kanēli un citronu sulu. Samaisa un pilda ligzdiņās. Katrai virspusē liek pa vēl vienai filo mīklas loksnei, nedaudz salokot to, lai nosedzās virsma.
  6. Cep 180 ºC temperatūrā 15 minūtes, līdz groziņi ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.
  7. Pēc cepšanas tos var pārkaisīt ar pūdercukuru. Pasniedz ar vaniļas mērci.

Komentāri: