Fiksais vistas “wok”

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Šoreiz Uģis no “Gatavo 3” komandas prezentēs garda ēdiena recepti, kura derēs brīžos, kad laika ir pavisam maz un izsmalcinātām vakariņām nekas nav sagatavots. Tas ir ātrais vistas “wok” ar dārzeņiem.

Lai pagatavotu lielisku “wok” ēdienu, ir nepieciešams ievērot vairākus svarīgus nosacījumus, piemēram, būtiska ir pannas izvēle. Droši vien esi veikalos manījis speciālās “wok” pannas, – tās arī derēs un padarīs tavu “wok” ēdienu autentiskāku. Protams, vienmēr vari iztikt ar savu iemīļoto pannu, taču gurmāni tomēr iesaka izmantot speciālās pannas.

Svarīgi šo ēdienu gatavot ļoti augstā temperatūrā. Skaidrs, ka mājas apstākļos cepšanai radīt tādu liesmu, kādu gan jau esi redzējis dokumentālajās filmās par ceļojumiem Āzijā, būs grūti, taču izmanto savas plīts iespējami karstāko režīmu šā ēdiena pagatavošanai.

Tā kā “wok” ēdiens tiek gatavots uz lielas liesmas, tad, saprotams, lietas, proti, cepšana, notiek ātri. Tādēļ svarīgi, lai visas ēdiena sastāvdaļas ir sagrieztas un jeb kā citādi sagatavotas jau iepriekš.

Sastāvdaļas

  • 100 ml sojas mērces
  • 1 ķiploka galviņa
  • 1 čili (vai malti kajennas pipari)
  • 1 ingvera sakne (īkšķa lieluma)
  • Ābolu vai rīsu etiķis (labāk rīsu)
  • 100 g muskovado tumšā cukura
  • 1 iepakojums olu nūdeles (“wok” vai “ramen” stila)
  • 1 iepakojums “Bonduelle” Ķīnas “stir fry mix” dārzeņu maisījums
  • 1 mazā bundžiņa konservētas kukurūzas
  • 250–300 g vistas girosa (bez ādas un kauliņa)
  • 400 g tomātu savā sulā (gabaliņos)
  • Buntīte kinzas

Pagatavošana

  1. Notīra un sarīvē ķiplokus un ingveru.
  2. Smalki sakapā čili.
  3. Sagriež vistu gabaliņos.
  4. Uz pannas apcep vistas gabaliņus un noliek malā.
  5. Tajā pašā pannā apsautē ingveru ar čili un ķiplokiem.
  6. Pievieno sojas mērci, brūno cukuru un saldētos dārzeņus. Apsautē, pievieno tomātus savā sulā un cepto vistu un izsilda.
  7. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno olu nūdeles un vāra vēl 5 minūtes. Tad nūdeles uzreiz iejauc pannā ar dārzeņiem un vistu.
  8. Pasniedz ar svaigu, kapātu kinzu.

Komentāri: