Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Empanadas
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Čīliešiem šī maizīte ir kā latvietim speķa pīrādziņš. Žurnālā gan iekļuva versija bez gaļas, bet empanadas ir divu veidu – ar gaļas vai siera pildījumu, ceptas krāsnī vai fritētas. Šoreiz siera un ceptas krāsnī!
Sastāvdaļas
360 g miltu
½ tējkarotes sāls
170 g sviesta
1 ola
60–120 ml ūdens vai piena
380 g rīvēta siera
½ smalki sakapāta sīpola
1 olas baltums
1 olas dzeltenums, viegli sakults
Pagatavošana
Miltus sajauc ar sāli, pievieno sviestu, un visu samaisa kopā.
Pievieno olu, ūdeni vai pienu un turpina maisīt, līdz veidojas viendabīga masa. Mīklu sadala 2 daļās, no katras izveido bumbu, ko saplacina diskā (to var turēt ledusskapī, ietītu pārtikas plēvē, vēl 2 dienas).
Mīklu izrullē 2 mm biezumā, un ar apaļas formiņas vai bļodiņas palīdzību izgriež aptuveni 10 cm/dm lielus apļus vai veido mazas mīklas bumbiņas un izrullē apaļas formas.
Sieru sajauc kopā ar smalki kapātu sīpolu.
Izrullētā apļa viducī liek 1 ēdamkaroti pildījuma masas, mīklu pārloka pāri, iekšējo malu apsmērē ar olas baltumu, lai tā labāk līp kopā. Malas saloka vai saspiež kopā (to var darīt arī ar dakšu).
Sagatavotās empanadas liek ledusskapī uz 30 minūtēm, tikmēr uzsilda cepeškrāsni līdz 190–200 °C temperatūrai.
Lai empanadas būtu zeltainas, pirms likšanas uzkarsētajā krāsnī tās nosmērē ar sakultu olas dzeltenumu. Liek krāsnī uz 20–25 minūtēm. Ēd siltas!
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: