Empanadas

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Čīliešiem šī maizīte ir kā latvietim speķa pīrādziņš. Žurnālā gan iekļuva versija bez gaļas, bet empanadas ir divu veidu – ar gaļas vai siera pildījumu, ceptas krāsnī vai fritētas. Šoreiz siera un ceptas krāsnī!

Sastāvdaļas

  • 360 g miltu
  • ½ tējkarotes sāls
  • 170 g sviesta
  • 1 ola
  • 60–120 ml ūdens vai piena
  • 380 g rīvēta siera
  • ½ smalki sakapāta sīpola
  • 1 olas baltums
  • 1 olas dzeltenums, viegli sakults

Pagatavošana

  1. Miltus sajauc ar sāli, pievieno sviestu, un visu samaisa kopā.
  2. Pievieno olu, ūdeni vai pienu un turpina maisīt, līdz veidojas viendabīga masa. Mīklu sadala 2 daļās, no katras izveido bumbu, ko saplacina diskā (to var turēt ledusskapī, ietītu pārtikas plēvē, vēl 2 dienas).
  3. Mīklu izrullē 2 mm biezumā, un ar apaļas formiņas vai bļodiņas palīdzību izgriež aptuveni 10 cm/dm lielus apļus vai veido mazas mīklas bumbiņas un izrullē apaļas formas.
  4. Sieru sajauc kopā ar smalki kapātu sīpolu.
  5. Izrullētā apļa viducī liek 1 ēdamkaroti pildījuma masas, mīklu pārloka pāri, iekšējo malu apsmērē ar olas baltumu, lai tā labāk līp kopā. Malas saloka vai saspiež kopā (to var darīt arī ar dakšu).
  6. Sagatavotās empanadas liek ledusskapī uz 30 minūtēm, tikmēr uzsilda cepeškrāsni līdz 190–200 °C temperatūrai.
  7. Lai empanadas būtu zeltainas, pirms likšanas uzkarsētajā krāsnī tās nosmērē ar sakultu olas dzeltenumu. Liek krāsnī uz 20–25 minūtēm. Ēd siltas!