Variācijas par tēmu:
Pildījumam var pievienot arī citus riekstus un grauzdētas sēkliņas pēc izvēles. Rīvmaizes vietā var sadrupināt pilngraudu maizi vai rupjmaizes sausiņu.
Paprikas nomazgā un pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC un paprikas pusītes liek karsēties uz ~ 5 minūtēm.
Sagatavo pildījuma sastāvdaļas: rozīnes aplej ar verdošu ūdeni un atstāj, lai uzbriest. Ķiploka daiviņas nomizo un sasmalcina vai izspiež ķiploku spiedē, riekstus smalki sadrupina, pētersīļus sakapā. Lielā bļodā sajauc pildījuma sastāvdaļas: kaperus, zaļumus, sasmalcinātos ķiplokus, rīvmaizi, sadrupinātos riekstus un uzbriedušās rozīnes. Pievieno eļļu un visu samaisa. Visbeidzot pievieno šķipsniņu sāls un piparus un vēlreiz visu samaisa.
Maisījumu pilda jau sakarsētajās paprikas pusītēs un liek cepties cepeškrāsnī vēl 10-15 minūtes.
Paprikas uzkodas garšo labi gan karstas, gan aukstas. Karstas labi garšos kopā ar ceptu gaļas šķēli. Pasniegtas kopā ar svaigiem salātiem, olīvām, sieru un kūpinātas gaļas šķēlītēm, eksotiskās paprikas būs garda maltīte nelielai draugu kompānijai. Labi garšo arī ar biezpienu, kas sajaukts ar ķiplokiem un zaļumiem.
Komentāri: