Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Egg nogg
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
Aptuveni 1.5 litri
6 lielas olas
225 g baltā cukura
500 ml piena
250 ml saldā krējuma
labs viskijs vai rums
svaigi rīvēts muskatrieksts
Pagatavošana
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus liek slēgtā traukā un ievieto ledusskapī līdz brīdim, kad tiks servēts olu dzēriens.
Dzeltenumus viegli sakuļ ar putojamo slotiņu, tiem pievieno cukuru. Ar mikseri sakuļ līdz viendabīgai, krēmīgai un gaiši dzeltenai masai. Pēc tam iekuļ pienu, saldo krējumu un viskiju vai rumu un slēgtā traukā liek ledusskapī vismaz uz stundu.
Kad pienācis laiks dzēriena servēšanai, olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā dzērienā. Lej glāzēs, pāri rīvējot svaigu muskatriekstu.
Ja Egg nogg nepievienosiet alkoholu, tas noteikti jāizlieto dienas laikā. Jo vairāk alkohola pievienosiet, jo ilgāk varēsiet to uzglabāt. Pievienojot 125 ml, to varēs uzglabāt pāris dienu, bet, pievienojot 375 ml, pat vairākas nedēļas. Laika gaitā dzēriena konsistence kļūs biezāka un krēmīgāka.
Komentāri: