Egg nogg

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

Aptuveni 1.5 litri

  • 6 lielas olas
  • 225 g baltā cukura
  • 500 ml piena
  • 250 ml saldā krējuma
  • labs viskijs vai rums
  • svaigi rīvēts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus liek slēgtā traukā un ievieto ledusskapī līdz brīdim, kad tiks servēts olu dzēriens.
  2. Dzeltenumus viegli sakuļ ar putojamo slotiņu, tiem pievieno cukuru. Ar mikseri sakuļ līdz viendabīgai, krēmīgai un gaiši dzeltenai masai. Pēc tam iekuļ pienu, saldo krējumu un viskiju vai rumu un slēgtā traukā liek ledusskapī vismaz uz stundu.
  3. Kad pienācis laiks dzēriena servēšanai, olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā dzērienā. Lej glāzēs, pāri rīvējot svaigu muskatriekstu.
  4. Ja Egg nogg nepievienosiet alkoholu, tas noteikti jāizlieto dienas laikā. Jo vairāk alkohola pievienosiet, jo ilgāk varēsiet to uzglabāt. Pievienojot 125 ml, to varēs uzglabāt pāris dienu, bet, pievienojot 375 ml, pat vairākas nedēļas. Laika gaitā dzēriena konsistence kļūs biezāka un krēmīgāka.