Džekfrūta tako ar avokado krēmu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 4 tako laiviņas vai mazās tortiljas
  • ½ mazas romiešu salātu galviņas
  • 16 krāsaini ķiršu tomātiņi
  • svaiga koriandra lapiņas pasniegšanai

 

DŽEKFRŪTAM

  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ½ tējkarotes kumīna sēklu
  • ½ tējkarotes malta koriandra
  • ¼ tējkarotes čili pulvera
  • ¼ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa vai brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 bundža (400 g) Biona BIO konservētu džekfrūtu

 

AVOKADO KRĒMAM

  • 2 avokado
  • 3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
  • sula no ½ laima
  • maza sauja svaiga koriandra lapiņu
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Konservētajiem džekfrūtiem nolej šķidrumu, tos noskalo zem tekoša ūdens. Džekfrūta gabaliņiem nogriež cieto, viendabīgo daļu, pārējo ar pirkstiem sadala pa šķiedrām.
  2. Sīpolu un ķiploku sakapā un liek cepties pannā apmēram 5 minūtes. Pievieno garšvielas un maisot pacep vēl 1 minūti. Tad pannā pievieno džekfrūtus, izmaisa un vēl pāris minūtes pacep.
  3. Pievieno tomātu pastu, kļavu sīrupu vai cukuru un sojas mērci. Kārtīgi izmaisa, ar lāpstiņu vēl kārtīgāk džekfrūtus saspaida, ja palicis vēl kāds lielāks gabals. Visu pasautē 3 minūtes, tad džekfrūta masu liek cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 180 ºC temperatūrā krāsnī 20 minūtes.
  4. Pagatavo avokado krēmu. Sablendē avokado mīkstumu, jogurtu, laima sulu, koriandru un sāli. Pagaršo un pievieno vēl laima sulu, ja vēlas skābāku.
  5. Ja izmanto mazās tortiljas, tās sausā, sakarsētā pannā cep 30–40 sekundes no katras puses un uzreiz pārloka uz pusēm, lai tās ieņemtu “laiviņas” formu.