Degošie augļi

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Pārsteigums garšas kārpiņām nieka 10 minūtēs.

Sastāvdaļas

  • 1 banāns
  • 1 ābols
  • 1 apelsīns
  • 100 g zemeņu
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 30 ml stiprā alkohola (brendijs, konjaks)
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 30 g sviesta
  • 100 g saldējuma

Pagatavošana

  1. Banānu nomizo un sagriež 4 daļās gareniski un vēlreiz uz pusēm.
  2. Ābolam ar visu mizu nogriež 6–8 apaļas šķēles.
  3. Cukuru samaisa kopā ar kanēli un apvārta tajā ābolu šķēlītes un banānus.
  4. Pannā izkausē sviestu un liek tajā apcepties sagatavotos augļu gabaliņus.
  5. Kad augļi viegli brūni, tiem pielej brendiju un aizdedzina, lai alkohols iztvaikotu.
  6. Turpat pannā no apelsīna izspiež sulu un visu apmaisa.
  7. Pievieno uz pusēm sagrieztas zemenes un pasautē 3 minūtes.
  8. Ābolus un banānus kārto šķīvī. Tiem virsū liek saldējuma bumbiņas un visu pārlej ar aromātisko zemeņu mērci.