Dedzināta laša tako

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g laša filejas
  • 2 tējkarotes harisas mērces
  • 3 avokado
  • 1 ķiploka daiviņa
  • saišķītis kinzas
  • 5 šķēlītes marinētu vai svaigu halapenjo piparu
  • sāls pēc garšas
  • ½ tējkarotes cukura
  • 1 laims
  • 4 redīsi
  • ½ gurķa
  • 4 nelielas tortiljas plāksnes
  • 4 mazas ledus salāta lapiņas

Pagatavošana

  1. Lasi atbrīvo no asakām un ādas, sagriež 2×2 cm lielos gabaliņos un iemarinē harisas mērcē.
  2. Tikmēr pagatavo avokado mērci. Blenderī liek avokado, ķiploku, kinzu, halapenjo gabaliņus, sāli un cukuru, laima miziņas un sulu. Ja vēlas, var pievienot arī melnos piparus. Visu sablendē viendabīgā masā.
  3. Redīsus un gurķi sagriež ripiņās.
  4. Laša gabaliņus apdedzina ar virtuves degli vai ātri aprauj uz sausas grila pannas.
  5. Tortiljas plāksnes nedaudz uzsilda uz pannas vai krāsnī, tajās liek pagatavoto avokado mērci, salātu lapiņu, gurķu un redīsu ripiņas, pāri kārto apdedzinātos laša gabaliņus.

Komentāri:

Jūsu komentārs: