Dateļu sīrupā karamelizētas bietes ar kazas sieru

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg biešu
  • eļļa cepšanai
  • šķipsna sāls
  • 2–3 ēdamkarotes Biona BIO dateļu sīrupa
  • 100 g kazas siera
  • sauja svaigu piparmētru lapiņu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
  2. Bietes nomizo un sagriež daiviņās, liek cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, apslaka ar eļļu un pārkaisa ar sāli. Ar rokām apmaisa un liek cepties krāsnī 45–50 minūtes vai līdz bietes mīkstas un nedaudz apbrūnējušas (man patīk, kad tās nedaudz sāk piedegt).
  3. Bietes izņem no krāsns, tām pārlej dateļu sīrupu, samaisa un liek atpakaļ krāsnī uz 5 minūtēm, lai bietes vēl nedaudz karamelizējas.
  4. Gatavās bietes liek šķīvī, pa virsu liek kazas siera gabaliņus un svaigas piparmētru lapiņas. Garšīgi kopā ar zaļajām lēcām un rukolu.