vistas gaļa – vairākas vistas kājiņas vai spārniņi, vislabāk tie gabali, kam klāt kauliņš
3–4 vidēja izmēra burkāni
1 vidēja izmēra ziedkāposts, sadalīts
½ vidēja izmēra galviņkāposta, sagriezts mazos gabalos
2 selerijas kāti
4–5 vidēja izmēra kartupeļi
1 puravs
garšaugi – pētersīļi, dilles, lauru lapas pēc izvēles, ja ir mājās puravs, pievieno nomazgātu purava zaļo daļu, var pievienot arī ķiploka daiviņas
sāls
Pagatavošana
Jo vairāk dārzeņu, jo lielāks zupas katls būs rezultātā. Vispirms sagatavo dārzeņus – notīra un sagriež apmēram vienādos gabaliņos.
Katlā lej aukstu ūdeni, liek iekšā gaļu un vāra uz lēnas uguns. Pievieno puravu (var negriezt smalki, bet lielos gabalos, lai pēc tam var izņemt ārā), garšaugus un selerijas (arī tās var negriezt smalki, ja grib pēc tam izņemt ārā).
Pa vienam pievieno dārzeņus, sākot ar tiem, kas ilgāk vārās, tātad ar burkāniem, tad liek kartupeļus, ziedkāpostus un visbeidzot kāpostus.
Lēni visu vāra, līdz gaļa ir mīksta, krīt no kaula, kā arī dārzeņi ir mīksti.
Ja liekas, ka trūkst garšas un zupa nav pietiekami stipra, var pievienot kvalitatīvu buljona kubiņu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: