Dārzeņu sautējums

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g konservētu turku zirņu, noskaloti un nosusināti
  • 1 šalotes sīpols, smalki sakapāts
  • 2–3 daiviņas ķiploku, saspiestas
  • 2 burkāni, sagriezti kubiņos
  • 1 saldais kartupelis, sagriezts kubiņos
  • 1 pastinaks, sagriezts kubiņos
  • 1 sauja zaļo pupiņu (garo), ar nogrieztiem galiem un pārgrieztas uz pusēm
  • 1 liela bunte svaiga koriandra
  • 400 g mizotu tomātu gabaliņos
  • 1–2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes Santa Maria garšvielas gaļai ar garšaugiem un
  • ķiplokiem
  • sāls
  • pipari
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Dziļā pannā lej olīveļļu, uz vidējas uguns apbrūnina sīpolus un ķiplokus, līdz tie mīksti.
  2. Pievieno dārzeņus un zaļās pupiņas. Maisa un sautē aptuveni 2 minūtes.
  3. Pievieno tomātus, tomātu pastu un turku zirņus, visu apmaisa.
  4. Pievieno cukuru, garšvielas, visu labi apmaisa un sautē uz mazas uguns aptuveni 20 –30 minūtes.
  5. Pasniedz ar olīveļļu, svaigu koriandru un nedaudz uzspiež svaigu citronu sulu. Var ēst ar apgrauzdētu maizīti.