Šī ēdiena recepte ir noskatīta Indijā, kas vēlāk eksperimentu gaitā pieslīpēta, sezonāli variējot gan dārzeņus, gan garšvielas.
Dārzeņus nomazgā. Burkānus, kartupeļus un sīpolus notīra. Burkānus un seleriju kātus sagriež stienīšos, kartupeļus un cukīnī – gabaliņos, sīpolus – gareniskos gabaliņos. Puķkāpostus sadala ziedkopās. Sviesta pupiņām nogriež galiņus un pārgriež vidū uz pusēm, papriku sagriež strēmelītēs.
Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties cietākos dārzeņus – burkānus un puķkāpostus. Uz nelielas liesmas maisot tos cep ~ 15 minūtes. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz eļļas.
Pievieno kartupeļus, seleriju kātus, sviesta pupiņas. Turpina sautēt, līdz kartupeļi mīksti.
Pievieno kabaci vai cukīnī un paprikas strēmelītes un kariju.
Atsevišķā pannā apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini un caurspīdīgi. Sīpoliem pievieno kumīnu un kokosriekstu skaidiņas. Samaisa un cep vēl 1 minūti.
Sasmalcina dilles. Dārzeņu pannas saturam pievieno ar garšvielām saceptos sīpolus un dilles. Dārzeņus uzmanīgi sacilā, lai tie saglabātu savu formu, un vēl mazliet pacep.
Kāpostu galviņai uzmanīgi atdala ārējās lapas, kas tiks izmantotas šķīvja vietā ēdiena pasniegšanai. Kāpostu lapās pilda dārzeņu maisījumu. Pasniedz karstu, rotātu ar bazilika lapiņām.
Komentāri: