Dārzeņu sautējums kokoskriekstu skaidiņās un karijā

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Šī ēdiena recepte ir noskatīta Indijā, kas vēlāk eksperimentu gaitā pieslīpēta, sezonāli variējot gan dārzeņus, gan garšvielas.

Sastāvdaļas

  • 3 burkāni
  • 1 neliels puķkāposts
  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 300 g sviesta pupiņu
  • 1 neliels cukīnī vai kabacis
  • 1 sarkanā paprika
  • 3 seleriju kāti
  • 2 sīpoli
  • 1 buntīte diļļu
  • 1 buntīte svaiga bazilika
  • eļļa cepšanai
  • 1 tēkarote dzeltenā karija vai speciāla Indijas ēdienu garšvielu maisījuma
  • 1 tējkarote kumīna
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
  • 1 kāpostu galviņa

Pagatavošana

  1. Dārzeņus nomazgā. Burkānus, kartupeļus un sīpolus notīra. Burkānus un seleriju kātus sagriež stienīšos, kartupeļus un cukīnī – gabaliņos, sīpolus – gareniskos gabaliņos. Puķkāpostus sadala ziedkopās. Sviesta pupiņām nogriež galiņus un pārgriež vidū uz pusēm, papriku sagriež strēmelītēs.
  2. Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties cietākos dārzeņus – burkānus un puķkāpostus. Uz nelielas liesmas maisot tos cep ~ 15 minūtes. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz eļļas.
  3. Pievieno kartupeļus, seleriju kātus, sviesta pupiņas. Turpina sautēt, līdz kartupeļi mīksti.
  4. Pievieno kabaci vai cukīnī un paprikas strēmelītes un kariju.
  5. Atsevišķā pannā apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini un caurspīdīgi.  Sīpoliem pievieno kumīnu un kokosriekstu skaidiņas. Samaisa un cep vēl 1 minūti.
  6. Sasmalcina dilles. Dārzeņu pannas saturam pievieno ar garšvielām saceptos sīpolus un dilles. Dārzeņus uzmanīgi sacilā, lai tie saglabātu savu formu, un vēl mazliet pacep.
  7. Kāpostu galviņai uzmanīgi atdala ārējās lapas, kas tiks izmantotas šķīvja vietā ēdiena pasniegšanai.  Kāpostu lapās pilda dārzeņu maisījumu. Pasniedz karstu, rotātu ar bazilika lapiņām.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dārzeņus nomazgā. Burkānus, kartupeļus un sīpolus notīra. Burkānus un seleriju kātus sagriež stienīšos, kartupeļus un cukīnī – gabaliņos, sīpolus – gareniskos gabaliņos. Puķkāpostus sadala ziedkopās. Sviesta pupiņām nogriež galiņus un pārgriež vidū uz pusēm, papriku sagriež strēmelītēs.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties cietākos dārzeņus – burkānus un puķkāpostus. Uz nelielas liesmas maisot tos cep ~ 15 minūtes. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz eļļas.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno kartupeļus, seleriju kātus, sviesta pupiņas. Turpina sautēt, līdz kartupeļi mīksti.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno kabaci vai cukīnī un paprikas strēmelītes un kariju.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā pannā apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini un caurspīdīgi. Sīpoliem pievieno kumīnu un kokosriekstu skaidiņas. Samaisa un cep vēl 1 minūti.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sasmalcina dilles. Dārzeņu pannas saturam pievieno ar garšvielām saceptos sīpolus un dilles. Dārzeņus uzmanīgi sacilā, lai tie saglabātu savu formu, un vēl mazliet pacep.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kāpostu galviņai uzmanīgi atdala ārējās lapas, kas tiks izmantotas šķīvja vietā ēdiena pasniegšanai.  Kāpostu lapās pilda dārzeņu maisījumu. Pasniedz karstu, rotātu ar bazilika lapiņām.