Dārzeņi ponzu mērcē ar sojšliku

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

1 cukīni
1 baklažāns
1 sarkanā paprika
1 zaļā paprika
1 sarkanais sīpols
80 ml Kikkoman ponzu mērces
SOJŠLIKAM
6 sojas sausie gabali (2 saujas mazo gabaliņu vai 2 lielās plāksnes)
1 ēdamkarote tomātu pastas
10 ml Vusteras mērces
50 ml Kikkoman ponzu mērces
½ tējkarotes ķiploku pulvera
1 zariņš timiāna
1 zariņš rozmarīna
50 ml eļļas
1 ēdamkarote tomātu pastas

Pagatavošana

1. Liek vārīties ūdeni, pievieno sāli, timiānu un rozmarīnu. Šajā garšaugu sālsūdenī 20
minūtes vāra sojas gabaliņus. Kad gabaliņi uzvārīti, tos izņem no ūdens, ļauj tiem
notecēt un nedaudz nospiež lieko ūdeni. Tad tos liek traukā, pārlej ar Vusteras un
Kikkoman sojas mērci, tomātu pastu un eļļu, pieber ķiploku pulveri un atstāj ievilkties
uz 2–3 stundām, vislabāk – uz nakti.
2. Marinētos sojas gabalus cep uz karstām restēm, līdz tie ir brūni no abām pusēm.
3. Dārzeņi garšo labāk, ja esošās garšvielas un mērces, kas ir uz tiem, nav sadegušas,
tāpēc es marinēju un garšvielas dārzeņiem lieku pēc to cepšanas.
4. Dārzeņus sagriež un liek sausus cepties uz karstām oglēm. Kad gatavi, liek pannā,
pielej sojas mērci, nedaudz izsilda, lai mērce sāk nedaudz vārīties, un ņem pannu nost
no oglēm. Pasniedz kopā ar sojšliku.

Komentāri: