Dāņu kanēļmaizītes ar krēmsiera glazūru

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Meklē iedvesmu gatavošanai un saldiem brokastu ēdieniem? Katrīna virtuvi piepildījusi ar saldu kanēļa smaržu un svaigi ceptām dāņu kanēļmaizītem, kas lieliski garšos kopā ar kafiju. #piegalda

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 250 ml piena
  • 13 g sausā rauga
  • 75 g kausēta, atdzesēta sviesta
  • 40 g cukura
  • 450–500 g kviešu miltu
  • 1 ola
  • 1 tējkarote sāls

 

Pildījumam

  • 100 g sviesta
  • 1 tējkarote kviešu miltu
  • 1,5 ēdamkarotes kanēļa
  • ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 50 g cukura
  • 50 g brūnā cukura
  • 1 ola maizīšu apsmērēšanai

 

Glazūrai

  • 100 g krēmsiera
  • 60 g sviesta
  • ¼ tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 3 ēdamkarotes piena
  • 90 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Pienu viegli uzsilda. Pienā iemaisa raugu un atliek malā uz 15 minūtēm, līdz piena virsmā izveidojušies daudz burbulīšu.
  2. Pienam pievieno sviestu un cukuru un samaisa.
  3. Pamazām pievieno miltus. Sākumā maisa ar karoti, bet, kad mīkla sāk palikt biezāka, to mīca ar rokām.
  4. Mīklai pievieno olu un sāli. Turpina pievienot tik daudz miltu, līdz izveidojusies viendabīga mīkla, kas ir nedaudz lipīga, bet nelīp pie rokām.
  5. Kad mīkla gatava, no tās izveido bumbu, liek tīrā bļodā, pārklāj ar virtuves dvielīti un atstāj siltā vietā 30 minūtes, lai mīkla uzrūgst.
  6. Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu. Visas pildījuma sastāvdaļas liek bļodā (izņemot olu) un vai nu saputo ar mikseri, vai sablendē ar rokas blenderi. Pildījumu atliek malā.
  7. Pagatavo glazūru. Visas glazūras sastāvdaļas, izņemot pūdercukuru, liek bļodā un saputo ar mikseri. Turpina putot, pamazām pievieno pūdercukuru, līdz viss kārtīgi samaisījies.
  8. Sakarsē krāsni līdz 200 °C temperatūrai ventilācijas režīmā.
  9. Darba virsmu viegli pārkaisa ar miltiem, un uz tās uzliek mīklu. Ar mīklas rulli mīklu izrullē plānā taisnstūrī, uzbirdinot uz mīklas pavisam nedaudz miltu, ja mīklas rullis līp klāt pie mīklas.
  10. Izrullēto mīklu vienmērīgi apsmērē ar pagatavoto kanēļa pildījumu, un mīklu uzmanīgi rullē ciet, sākot no garākās taisnstūra malas.
  11. Sarullēto mīklu sagriež apmēram 5 cm platos rullīšos. Rullīšus liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un katru rullīti pavisam nedaudz viegli saplacina.
  12. Sakuļ olu un ar to apsmērē katru maizīti. Maizītes liek cepties krāsnī 8–10 minūtes, līdz tās ir zeltaini apbrūnējušas.
  13. Maizītes izņem no krāsns, un katrai maizītei uzlej apmēram 1 ēdamkaroti krēmsiera glazūras. Ēd, kamēr siltas, bet arī aukstas būs garšīgas.

 

 

Komentāri:

  • Laura saka:

    Nu vareni apetelīgs video, taču vēlos pajautāt- vai parasto pienu var aizstāt ar kādu augu pienu?

  • Kristīne saka:

    Liels paldies Katrīnai par recepti! Parasti ar konditorejas izstrādājumu gatavošanu man kaut kas “saiet grīstē”, bet ar šo recepti – nevaru ticēt, bet man izdevās 🙂 Forši, ka pie receptes klāt video, tas ļoti atviegloja gatavošanas procesu.