Vai esi kādreiz gatavojis salātus no Latvijas mežos un pļavās sastopamajām veltēm? Nātres, gārsas, bērzu lapas un zaķkāposti – viss uz viena šķīvja ar saldskābu cukura mērci. #piegalda
Sastāvdaļas
mazās nātres
rabarbers
sāls
eļļa
Dansukker gaišais muskovado cukurs
jaunās bērzu un kļavu lapas
gārsa
zaķkāposti
pienenes
Pieneņu pumpuru marinādei
pieneņu pumpuri
etiķis
Danuskker brūnais cukurs
sāls
lauru lapa
ķiršu un ābolu ziedi dekoram
Pagatavošana
Dodies dabas velšu meklējumos! Vērtīgi ir lasīt to, ko atpazīsti, lai nebūtu nepatīkamu pārsteigumu pēc tam. Ja šaubies, internets ir pilns ar bildēm, kā kura dabas velte izskatās, lai neko nesajauktu.
Savāktos zaļumus noskalo, nosusina un liek bļodā.
Laikus pagatavo marinētus pieneņu pumpurus. Vēl neatplaukušus pumpurus aplej ar karstu marinādi, kas pagatavota no etiķa, cukura, sāls un lauru lapas, notur tos burkā pa nakti uz galda un tad glabā ledusskapī.
Pagatavo mērci jeb dresingu. Ar karstu ūdeni noplaucē nātres, nosusina un sakapā. Liek blendera krūzē, pievienojot Dansukker gaišo muskovado cukuru, eļļu, sāli un gabaliņos sagrieztu svaigu rabarberu, visu sablendē un iemaisa salātos.
Salātus servē uz šķīvja, dekorējot ar ābola ziediem un marinētiem pieneņu pumpuriem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: