Pavasara zaļumu salāti

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Vai esi kādreiz gatavojis salātus no Latvijas mežos un pļavās sastopamajām veltēm? Nātres, gārsas, bērzu lapas un zaķkāposti – viss uz viena šķīvja ar saldskābu cukura mērci. #piegalda

Sastāvdaļas

  • mazās nātres
  • rabarbers
  • sāls
  • eļļa
  • Dansukker gaišais muskovado cukurs
  • jaunās bērzu un kļavu lapas
  • gārsa
  • zaķkāposti
  • pienenes

Pieneņu pumpuru marinādei

  • pieneņu pumpuri
  • etiķis
  • Danuskker brūnais cukurs
  • sāls
  • lauru lapa
  • ķiršu un ābolu ziedi dekoram

Pagatavošana

  1. Dodies dabas velšu meklējumos! Vērtīgi ir lasīt to, ko atpazīsti, lai nebūtu nepatīkamu pārsteigumu pēc tam. Ja šaubies, internets ir pilns ar bildēm, kā kura dabas velte izskatās, lai neko nesajauktu.
  2. Savāktos zaļumus noskalo, nosusina un liek bļodā.
  3. Laikus pagatavo marinētus pieneņu pumpurus. Vēl neatplaukušus pumpurus aplej ar karstu marinādi, kas pagatavota no etiķa, cukura, sāls un lauru lapas, notur tos burkā pa nakti uz galda un tad glabā ledusskapī.
  4. Pagatavo mērci jeb dresingu. Ar karstu ūdeni noplaucē nātres, nosusina un sakapā. Liek blendera krūzē, pievienojot Dansukker gaišo muskovado cukuru, eļļu, sāli un gabaliņos sagrieztu svaigu rabarberu, visu sablendē un iemaisa salātos.
  5. Salātus servē uz šķīvja, dekorējot ar ābola ziediem un marinētiem pieneņu pumpuriem.

Komentāri: