½ cukīni (ap 125 g)
1 ola
50 g riekstu sviesta (vēlams 97–100 %)
50 ml piena vai piena dzēriena
100 pilngraudu vai auzu miltu (derēs blenderī sasmalcinātas auzu pārslas)
½–1 tējkarote rūgtā kakao
20 g termoizturīgu šokolādes graudiņu
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
2. Nomizo cukīni, sarīvē uz vidēja lieluma rīves un nospiež lieko šķidrumu.
3. Sajauc visas sastāvdaļas lielā bļodā.
4. Kēksa formā ieklāj cepamo papīru, izlīdzina tajā masu, augšu dekorē ar
šokolādes graudiņiem.
5. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.
6. Gatavību pārbauda, iedurot zobu bakstāmo kociņu, – ja izvelkot tas ir sauss,
tātad kēkss ir gatavs.
Komentāri: