SAUTĒJUMAM
400 g cūkgaļas kakla karbonādes
1 sīpols
3 daiviņas ķiploku
250 g puravu baltās daļas
1 paprika
150 g zaļo zirnīšu, saldētu
200 g burkānu
250 g brokoļu
sāls un melnie graudu pipari
BIEZENIM
300 g ziedkāpostu
400 g kartupeļu
200 ml piena
20 g sviesta
līdz 1 tējkarotei sāls
1. Cūkgaļu sagriež aptuveni 3 cm garās strēmelēs un liek karstā katlā ar nelielu
daudzumu eļļas. Nedaudz apcep, tad pievieno 50 ml ūdens, un uzliek katlam vāku. Sautē
uz mazas uguns, kamēr gaļa kļuvusi mīksta un to var viegli sakošļāt.
2. Kamēr sautējas gaļa, verdošā ūdenī novāra mazākos gabaliņos sadalītu brokoli. Vāra 5
minūtes. Kad brokoļi novārīti, tos atdzesē aukstā ūdenī. Pēc tam uz uzkarsētas pannas ar
olīveļļu apcep sakapātus sīpolus ar ķiplokiem. Kad sīpoli ar ķiplokiem ir jau viegli
apsautējušies, pievieno smalkos salmiņos sagrieztus burkānus, papriku, plānās ripās
sagrieztus puravus un turpina sautēt. Lai dārzeņiem saglabātu spilgto krāsu un formu,
svarīgi ir tos nepārgatavot, tāpēc dārzeņus pārāk ilgi nedrīkst sautēt.
3. Gatavos dārzeņus samaisa katlā kopā ar izsautēto gaļu, novārītajiem brokoļiem un
zaļajiem zirnīšiem. Dažas minūtes vēl pasautē.
4. Pagatavo biezeni. Katlā liek vārīties mazākos gabalos sagrieztus ziedkāpostus un
kartupeļus. Vāra, līdz kartupeļi un ziedkāposti sāk jukt āra. Lieko ūdeni pilnībā nolej.
Tad liek klāt mazākos gabaliņos sagrieztu sviestu, mazliet sāls un uz vidēji liela ātruma
sāk maisīt ar rokas mikseri, pakāpeniski lejot klāt uzkarsētu pienu. Maisa, līdz iegūts
vijīgas konsistences biezenis.
6. Sautējumu pasniedz kopā ar biezeni.
Komentāri: