Cūkgaļas šašliks ananasu, sojas un aromātisku garšvielu marinādē

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas šašlika
  • 1 svaigs ananass
  • 200 ml gaišās sojas mērces
  • 1 kanēļa standziņa
  • 2 anīsa zvaigznes
  • ½ tējkarotes fenheļa sēklu
  • ½ tējkarotes krustnagliņu
  • ½ tējkarotes smaržīgo piparu
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas

Pagatavošana

  1. Ananasu sagriež vidēji lielos gabaliņos. Bļodā ar cūkgaļu liek aptuveni 250 g ananasa, pārējo atstāj grilēšanai.
  2. Uz pannas viegli apgrauzdē garšvielas, liek tās piestā un saberž ne pārāk smalkā pulverī. Garšvielas pārber pāri gaļai un ananasam, pievieno sojas mērci, sezama eļļu un kārtīgi visu samaisa.
  3. Bļodu liek ledusskapī marinēties ne vairāk kā uz 40 minūtēm, lai ananass nesaēd gaļu.
  4. Kad gaļa iemarinējusies, to uzdur uz iesmiem kopa ar ananasa gabaliņiem un cep uz karstām oglēm, līdz gaļa ir gatava.