Cūkgaļas sardeles ar zaļajiem zirnīšiem

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Šķietami vienkāršais ēdiens garšos jo īpaši bērniem. Pagatavošana ir ātra, un rezultāts –gards un sātīgs.

Sastāvdaļas

  • 8 cūkgaļas sardeles
  • 400 g svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu
  • 1 liels tomāts
  • 1 sīpols
  • 1 neliels puravs
  • 150 ml skābā krējuma
  • sāls, cukurs, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai
  • buntīte svaigu zaļumu

Pagatavošana

1. Sīpolu notīra un smalki sagriež. Puravu rūpīgi nomazgā un sagriež mazās ripiņās. Tomātu sagriež mazos gabaliņos.

2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno puravus un turpina cepšanu vēl ~ 2 minūtes. Pieber klāt zirnīšus un tomāta gabaliņus. Pārlej ar verdošu ūdeni, lai dārzeņi nosegti. Gatavo ~ 20 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti. Pievieno sāli, piparus un šķipsniņu cukura.

3. Katru sardeli sagriež 3-4 gabaliņos un pievieno sautējumam gatavošanas beigās. Uzkarsē un vāra ~ 5 minūtes.

4. Sautējumā iemaisa skābo krējumu. Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Komentāri:

  • ivo saka:

    Es tiešām mīlu jūsu receptes! Atkal bija kārtējās lieliskās vakariņas. Diemžēl skābais krējums man nebija pieejams, bet par laimi garšoja lieliski arī ar parasto jogurtu bez garšas 🙂 Paldies par šo recepti!