Cūkgaļas rulete ar krāsainu rudens oderi

Prasa meistarību
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 1 kārba Filadelfijas siera (180 g)
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 sarkana paprika
  • 1 zaļa paprika
  • 1 cepamķirbis (apmēram 1 kg)
  • 1 galviņa un 6 daiviņas ķiploka
  • 1 neliela bunte zaļumu (pētersīļi, baziliks pēc izvēles)
  • 5–6 svaigi timiāna zariņi
  • olīveļļa gaļas ierīvēšanai
  • sāls, malti melnie pipari
  • folija
  • kulinārijas diegs

Pagatavošana

  1. Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sagriež plānās strēmelītēs. Zaļumus noskalo un smalki sakapā. Divas ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež.
  2. Bļodā liek svaigo sieru, pievieno zaļumus, ķiplokus un pielej saldo krējumu. Visu samaisa kopā viendabīgā, krēmīgā masā.
  3. Gaļu noskalo un nosusina sausu. Ar asu un platu nazi gaļu no sāna atgriež vaļā, nepārgriežot to vidū uz pusēm tā, lai to var atvērt vaļā kā grāmatu.
  4. Gaļas iekšpusi ierīvē ar eļļu, izkaisa ar sāli, pipariem.
  5. Izsmērē siera pildījumu.
  6. Uz pildījuma citu aiz citas liek paprikas šķēlītes. Gaļu aiztin no vienas malas ciet.
  7. Cieši nosien ar diegu, ietin folijā un liek cepamajā veidnē. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai un liek cepties gaļu.
  8. Ķirbi noskalo, nomizo un sagriež šķēlēs.
  9. Apslaka ar eļļu, pievieno rupjo sāli, 4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas un svaiga timiāna lapiņas. Samaisa. Veselo ķiploka galviņu pārgriež nemizotu uz pusēm.
  10. Kad gaļa ir cepta ~ 1 stundu, to izņem no cepeškrāsns un uzmanīgi attin vaļā foliju. Gaļu apsmērē ar eļļu. Gar malām saliek ķirbja šķēles, ķiploka pusītes un liek cepties vēl 30–40 minūtes. Cepšanas laikā ķirbja šķēlītes savilksies ar gaļas un siera buljonu.
  11. Pasniedz karstu, sagrieztu šķēlēs.

 

Variācijas par tēmu:

Cūkgaļas ruletes pildījumam var pievienot žāvētas plūmes, rozīnes vai aprikozes. Labi garšos pievienoti šķēlītēs sagriezti skābeni āboli.

 

Der zināt:

Gaļas gatavību pārbauda, ar nazi vai dakšiņu iedurot gaļas gabalam vidū – ja iztek gaiša, skaidra sula un gaļa ir mīksta, tad rulete ir gatava, ja sula ir sārta un duļķaina, tad gaļa vidū vēl ir jēla un cepšana ir jāturpina.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sagriež plānās strēmelītēs. Zaļumus noskalo un smalki sakapā. Divas ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā liek svaigo sieru, pievieno zaļumus, ķiplokus un pielej saldo krējumu. Visu samaisa kopā viendabīgā, krēmīgā masā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu noskalo un nosusina sausu. Ar asu un platu nazi gaļu no sāna atgriež vaļā, nepārgriežot to vidū uz pusēm tā, lai to var atvērt vaļā kā grāmatu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļas iekšpusi ierīvē ar eļļu, izkaisa ar sāli, pipariem.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izsmērē siera pildījumu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz pildījuma citu aiz citas liek paprikas šķēlītes. Gaļu aiztin no vienas malas ciet.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cieši nosien ar diegu, ietin folijā un liek cepamajā veidnē. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai un liek cepties gaļu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķirbi noskalo, nomizo un sagriež šķēlēs.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apslaka ar eļļu, pievieno rupjo sāli, 4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas un svaiga timiāna lapiņas. Samaisa. Veselo ķiploka galviņu pārgriež nemizotu uz pusēm.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad gaļa ir cepta ~ 1 stundu, to izņem no cepeškrāsns un uzmanīgi attin vaļā foliju. Gaļu apsmērē ar eļļu. Gar malām saliek ķirbja šķēles, ķiploka pusītes un liek cepties vēl 30–40 minūtes. Cepšanas laikā ķirbja šķēlītes savilksies ar gaļas un siera buljonu.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz karstu, sagrieztu šķēlēs.

Komentāri: