Variācijas par tēmu:
Cūkgaļas ruletes pildījumam var pievienot žāvētas plūmes, rozīnes vai aprikozes. Labi garšos pievienoti šķēlītēs sagriezti skābeni āboli.
Der zināt:
Gaļas gatavību pārbauda, ar nazi vai dakšiņu iedurot gaļas gabalam vidū – ja iztek gaiša, skaidra sula un gaļa ir mīksta, tad rulete ir gatava, ja sula ir sārta un duļķaina, tad gaļa vidū vēl ir jēla un cepšana ir jāturpina.
Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sagriež plānās strēmelītēs. Zaļumus noskalo un smalki sakapā. Divas ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež.
Bļodā liek svaigo sieru, pievieno zaļumus, ķiplokus un pielej saldo krējumu. Visu samaisa kopā viendabīgā, krēmīgā masā.
Gaļu noskalo un nosusina sausu. Ar asu un platu nazi gaļu no sāna atgriež vaļā, nepārgriežot to vidū uz pusēm tā, lai to var atvērt vaļā kā grāmatu.
Gaļas iekšpusi ierīvē ar eļļu, izkaisa ar sāli, pipariem.
Izsmērē siera pildījumu.
Uz pildījuma citu aiz citas liek paprikas šķēlītes. Gaļu aiztin no vienas malas ciet.
Cieši nosien ar diegu, ietin folijā un liek cepamajā veidnē. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai un liek cepties gaļu.
Ķirbi noskalo, nomizo un sagriež šķēlēs.
Apslaka ar eļļu, pievieno rupjo sāli, 4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas un svaiga timiāna lapiņas. Samaisa. Veselo ķiploka galviņu pārgriež nemizotu uz pusēm.
Kad gaļa ir cepta ~ 1 stundu, to izņem no cepeškrāsns un uzmanīgi attin vaļā foliju. Gaļu apsmērē ar eļļu. Gar malām saliek ķirbja šķēles, ķiploka pusītes un liek cepties vēl 30–40 minūtes. Cepšanas laikā ķirbja šķēlītes savilksies ar gaļas un siera buljonu.
Pasniedz karstu, sagrieztu šķēlēs.
Komentāri: