Cūkgaļas ribiņas ar grilētu persiku un tomātu salātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g cūkgaļas ribiņu
  • 3 ēdk. Kikkoman sojas mērces
  • 70 ml Jack Daniel`s viskija
  • 2 ēdk. medus
  • 100 ml ābolu sulas
  • 1 ķiploks
  • 2-3 gab persiku
  • 1-2 kukurūzas vālītes
  • 2 dzeltenie tomāti
  • 1 tējk. sinepes ar medu
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1 laima sula

Pagatavošana

1. Sajauc medu, viskiju, ābolu sulu, sojas mērci un sasmalcinātu ķiploku. Ar dakšu vai mazu nazi sadur ribiņas,
lai labāk sasūcas marināde. Iejauc gaļu marinādē un marinē vismaz 1 h, vēlams uz nakti.
2. Liek ribiņas grilēt uz oglēm. Vispirms karstajā grila zonā 5 min no katras puses, pēc tam ~15-20 min uz
zemāka karstuma zonas.
3. Persikiem izņem kauliņus un liek kopā ar kukurūzu grilēties uz oglēm. Pa to laiku sagriež smalki mizotu
sarkano sīpolu.
4. 10 min pirms ribiņas gatavas apgrillē arī tomātus.
5. Sagriež persikus un tomātus kodiena lieluma gabalos, pievieno sinepes, sīpolus un mazliet laima sulu un
labi sajauc.
6. Ribiņas noņem no uguns un apklāj ar foliju uz 10-15 min.
7. Pasniedz kopā ar grilētajiem salātiem.