Cūkgaļas ragū ar dārzeņiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Šī recepte ir viena pārbaudīta vērtība. Šādi, kopā ar dārzeņiem, pagatavots cūkas mīkstums garšos gan lieliem, gan maziem.

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas mīkstuma
  • 3 sīpoli
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 4 burkāni
  • 2 cukīnī
  • 2 selerijas kāti
  • 1 paprika
  • 200 ml saldā krējuma
  • 300 ml gaļas buljona vai verdoša ūdens
  • 1 ēdamkarote kartupeļu vai kukurūzas cietes
  • ½ tējkarote maltu čili piparu
  • 4-5 svaigi timiāna zariņi
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

1 .Gaļu nomazgā un nosusina papīra salvetē. Sagriež apmēra 4 cm lielos gabaliņos.

2. Sīpolus un ķiplokus notīra un smalki sakapā. Burkānus notīra, nomazgā, sagriež ripiņās. Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež stienīšos. Selerijas kātus nomazgā un sagriež mazos gabaliņos. Cukīnī nomazgā, pārgriež gareniski uz pusēm un sagriež šķēlītēs.

3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep gaļas gabaliņus brūnus. Lai gaļa būtu sulīgāka, gaļas gabaliņiem uz pannas nevajag saskarties vienam ar otru. Cepšanas laikā uzber sāli un piparus. Kad gaļa ir apcepta, to pārliek lielākā sautējamā katlā.

4. Apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno gaļai. Apcep pārējos dārzeņus un arī pievieno gaļai. Pievieno timiāna zariņus.

5. Katlu ar gaļu liek uz plīts un pielej buljonu vai verdošu ūdeni tik daudz, lai tas nosegtu katla saturu. Sautē uz nelielas liesmas, līdz gaļa mīksta.

6. Pievieno saldo krējumu un ļauj uzvārīties. Cieti ieber krūzē, uzlej nedaudz auksta ūdens un izmaisa. Iemaisa sautējumā. Izslēdz liesmu.

7. Pasniedz ar vārītiem rīsiem un svaigajiem salātiem.

Komentāri: