CŪKGAĻAS KARBONĀDE

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote medus
  • 2 ēdamkarotes Santa Maria šašlika garšvielas
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Cūkgaļas karbonādes gabalu sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs.
  2. Pagatavo marinādi: bļodiņā sajauc sojas mērci, olīveļļu, medu un garšvielas. Marinādi lej pāri cūkgaļas šķēlēm un kārtīgi ierīvē. Iemarinēto gaļu atstāj ledusskapī ievilkties uz 3 stundām.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
  4. Uz vidējas uguns grila pannā uzkarsē olīveļļu. Cūkgaļas šķēles apcep no katras puses aptuveni 2 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas, tad tās liek ar cepamo papīru noklātā cepamajā pannā. Apceptās gaļas šķēles cep krāsnī vēl 15–20 minūtes.
  5. Pasniedz kopā ar piedevām un mērci.