Variācijas par tēmu:
Ja nav pieejama cūkgaļas fileja, varat izmantot arī kakla karbonādi vai parasto karbonādi, tikai šādā gadījumā cepšanai cepeškrāsnī jāparedz vismaz 1 stunda. Gaļa ir gatava, kad, tajā iegriežot ar asu nazi, gaļa ir mīksta un neizdalās sārta sula. Ja ziemas krājumiem nav sarūpētas pašu lasītas sēnes, var izmantot šampinjonus.
Pannā uzkarsē eļļu un katru cūkgaļas filejas gabalu cep brūnu no abām pusēm. Apcepto gaļu liek cepamajā traukā, lai padziest. Tad katru filejas gabalu ierīvē ar sāli, pipariem un 1 ēdamkaroti sojas mērces.
Sīpolu sakapā, ķiploku smalki sagriež vai izspiež ķiploku spiedē un apcep caurspīdīgi zeltainus, pievieno saceptas sēnes un visu samaisa.
Sacepto maisījumu kārto cepamajā traukā visapkārt filejas gabaliem. Visu pārlej ar saldo krējumu. Ja vēlaties vairāk mērces, varat pievienot arī pus glāzi ūdens.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC un liek cepties gaļu ~45 minūtes. Ja pārklāsiet cepamo trauku ar foliju, būs vairāk mērces, bet tā nebūs tik koncentrēta. Ja foliju neliksiet, sēnes būs krēmīgas.
Pasniedz ar vārītiem, apceptiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.
Komentāri: