Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Cūkgaļas cepetis ar žāvētām plūmēm
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Šis lieliskais cepetis, pildīts ar žāvētām plūmēm un papildināts ar sinepēm, būs ikvienas svētku maltītes neatņemama sastāvdaļa. Maigajiem dārzeņiem un saldenajai cūkgaļai savu asumiņu ‘piesper’ čili.
Sastāvdaļas
1½ kg cūkgaļas (šķiņķis, muguras vai pleca gabals)
3-4 sīpoli
4 burkāni
6 žāvētas plūmes
1 ķiploka galviņa
sāls, malti melnie pipari
sinepes
cepeša maisiņš
Pagatavošana
Gaļu noskalo un nosusina. Burkānus un sīpolus notīra, ķiploka galviņu gareniski pārgriež uz pusēm.
Ar asu nazi gaļā iegriež nelielas kabatiņas un katrā kabatiņā ieliek vienu žāvētu plūmi. Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem un sinepēm.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.
Gaļu liek cepeša maisiņā. Pievieno veselus sīpolus, gareniski uz pusēm sagrieztus burkānus un ķiploka pusītes. Maisa galu aiztaisa ciet.
Maisiņu liek karstumizturīgā traukā vai novieto uz cepamās plāts. Ar asu nazi maisiņā pāris vietās iedur, lai gaļai piekļūtu gaiss, un liek cepties. Gaļu cep 1,5-2 stundas.
Gatavu cepeti nedaudz atdzesē un sagriež šķēlēs. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: