Cūkgaļas cepetis ar žāvētām plūmēm

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Šis lieliskais cepetis, pildīts ar žāvētām plūmēm un papildināts ar sinepēm, būs ikvienas svētku maltītes neatņemama sastāvdaļa. Maigajiem dārzeņiem un saldenajai cūkgaļai savu asumiņu ‘piesper’ čili.

Sastāvdaļas

  • 1½ kg cūkgaļas (šķiņķis, muguras vai pleca gabals)
  • 3-4 sīpoli
  • 4 burkāni
  • 6 žāvētas plūmes
  • 1 ķiploka galviņa
  • sāls, malti melnie pipari
  • sinepes
  • cepeša maisiņš

Pagatavošana

  1. Gaļu noskalo un nosusina. Burkānus un sīpolus notīra, ķiploka galviņu gareniski pārgriež uz pusēm.
  2. Ar asu nazi gaļā iegriež nelielas kabatiņas un katrā kabatiņā ieliek vienu žāvētu plūmi. Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem un sinepēm.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.
  4. Gaļu liek cepeša maisiņā. Pievieno veselus sīpolus, gareniski uz pusēm sagrieztus burkānus un ķiploka pusītes. Maisa galu aiztaisa ciet.
  5. Maisiņu liek karstumizturīgā traukā vai novieto uz cepamās plāts. Ar asu nazi maisiņā pāris vietās iedur, lai gaļai piekļūtu gaiss, un liek cepties. Gaļu cep 1,5-2 stundas.
  6. Gatavu cepeti nedaudz atdzesē un sagriež šķēlēs. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Komentāri: