Cūkgaļas cepamdesiņas hotdogs ar ierauga maizi

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

4 cūkgaļas cepamdesas

1 galviņa romiešu salātu

1 saldais sīpols

1 dzeltenais čili pipars

 

MAIZEI

300 g miltu

200 g ierauga (ierauga vietā var ņemt vēl 100 g miltu, 100 g ūdens un 10 g sausā rauga)

100 g ūdens

10 g sāls

 

MĒRCEI

2 ēdamkarotes majonēzes

buntīte koriandra dīgstu

1 ēdamkarote krējuma

1 ēdamkarote tomātu mērces

Pagatavošana

  1. Skābmaizes mīklu pagatavo iepriekšējā dienā. Iemīca visas sastāvdaļas, raudzē 2–3 stundas istabas temperatūrā, tad pa nakti liek ledusskapī, no rīta saveļ garenas maizītes un raudzē istabas temperatūrā vēl 2–3 stundas. Maizes cep līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, no sākuma ar tvaiku vai ar krāsnī ievietotu metāla bļodiņu ar ūdeni, lai mīkla nedaudz paceļas cepšanas sākumā. 
  2. Ja maizīti cep bez ierauga, tad izmanto sauso raugu, visas sastāvdaļas samīca, raudzē 1 stundu, saveļ maizīšu formās, raudzē vēl 40 minūtes un liek cepties.
  3. Uz grila vai grilpannas liek cepamdesas, sagrieztus sīpolu riņķīšus, apgrilē uz pusēm pārgrieztu romiešu salātlapu galviņu. 
  4. Pagatavo mērci. Sajauc majonēzi, krējumu, tomātu mērci, pieliek sakapātus koriandra dīgstus (vai arī citus zaļumus pēc izvēles). 
  5. Kad maizīte izcepusies un atdzisusi, griež pa vidu, liek salātlapu, mērci, desiņu un grilētos sīpolus, dekorē ar ripiņās sagrieztu dzelteno čili.