1 l tumšā alus
100 g brūnā cukura
2 tējkarotes sāls
800 g cūkas pavēderes
2 lauku olas
30 g sinepju
1 daiviņa ķiploka
20 g marinēta čili
sula no ½ laima
200 ml augu eļļas
400 g kartupeļu
sviests
1. Tumšo alu novāra kopā ar brūno cukuru un sāli. Cūkas pavēderi apcep uz pannas un liek cepeša traukā. Pārlej ar tumšo alu tā, lai gandrīz visa āda būtu pārklāta. Sautē zem folijas krāsnī 160 °C temperatūrā 4–5 stundas.
2. Pagatavo majonēzi. Olu, sinepes, ķiploka daivu, marinētos čili, brūno cukuru pēc garšas, sāli un laima sulu kuļ ar rokas blenderi, lēnām pievienojot augu eļļu līdz krēmīgai konsistencei.
3. Kartupeļus novāra sālsūdenī un apcep uz pannas sviestā. Pasniedz.
Komentāri: