Cūkas fileja ar zaļumiem un jaunajiem kartupelīšiem
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 cūkgaļas fileja
600 g jauno kartupelīšu
100 g sviesta
buntīte pētersīļu
buntīte diļļu
sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
Bļodiņā liek sviestu istabas temperatūrā, pievieno smalki sakapātus zaļumus un iemaisa tos.
Cūkas fileju vertikāli atgriež vaļā tā, lai sanāktu apmēram 1 cm plāns filejas gabals, apber ar sāli un pipariem, filejas vienu pusi noklāj ar lielāko pusi zaļumu sviesta, vienmērīgi izlīdzina, un, sākot no garākās malas, gaļu sarullē ar zaļumu sviestu uz iekšu. Izmantojot striķi, fileju sasien vairākās vietās, lai cepoties tā neattītos vaļā.
Cūkas fileju uz pannas apcep no visām pusēm viegli zeltainu un liek uz cepešpannas pa vidu.
Jaunos kartupelīšus nomazgā, lielākos sagriež uz pusēm, mazākos atstāj veselus, pievieno sāli, piparus, atlikušo zaļumu sviestu un ar rokām samaisa, lai garšas vienmērīgi izlīdzinās. Sagatavotos kartupeļus ber apkārt cūkas filejai, un visu kopā cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 30–40 minūtes.
No cūkas filejas noņem sasietos striķus, sagriež šķēlēs un bauda kopā ar kartupeļiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: