Cūkas fileja ar zaļumiem un jaunajiem kartupelīšiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 cūkgaļas fileja
  • 600 g jauno kartupelīšu
  • 100 g sviesta
  • buntīte pētersīļu
  • buntīte diļļu
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Bļodiņā liek sviestu istabas temperatūrā, pievieno smalki sakapātus zaļumus un iemaisa tos.
  2. Cūkas fileju vertikāli atgriež vaļā tā, lai sanāktu apmēram 1 cm plāns filejas gabals, apber ar sāli un pipariem, filejas vienu pusi noklāj ar lielāko pusi zaļumu sviesta, vienmērīgi izlīdzina, un, sākot no garākās malas, gaļu sarullē ar zaļumu sviestu uz iekšu. Izmantojot striķi, fileju sasien vairākās vietās, lai cepoties tā neattītos vaļā.
  3. Cūkas fileju uz pannas apcep no visām pusēm viegli zeltainu un liek uz cepešpannas pa vidu.
  4. Jaunos kartupelīšus nomazgā, lielākos sagriež uz pusēm, mazākos atstāj veselus, pievieno sāli, piparus, atlikušo zaļumu sviestu un ar rokām samaisa, lai garšas vienmērīgi izlīdzinās. Sagatavotos kartupeļus ber apkārt cūkas filejai, un visu kopā cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 30–40 minūtes.
  5. No cūkas filejas noņem sasietos striķus, sagriež šķēlēs un bauda kopā ar kartupeļiem.