Recepte

Creme brulee ar halvu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām

Gaisīga klasiskā deserta recepte. Aizstājot daļu saldā krējuma ar pienu, tiek panākta daudz maigāka un gaisīgāka krēma konsistence un garša.

Daiga Veismane

Autors: Daiga Veismane

Daiga mūsu komandā ir profesionāls pavārs. Viņas ikdiena paiet viesnīcas Radison BLU restorānā, kur Daiga izstrādā ēdienkarti, apmāca jaunos un klāj banketus. Paralēli viņas pārziņā ir  jaunie kulinārie censoņi restorānu un pavāru skolā.

Daigas ēdieni ir izsmalcināti. To smalkums slēpjas nevis sarežģītā pagatavošanas tehnikā, bet gan mazos, svarīgos sīkumos – neparastā izejvielā, interesantā garšvielā vai piedevā, savādākā cepšanas manierē.

Katrā ziņā no Daigas mēs visi varam ļoti daudz ko mācīties, lai uzlabotu savu dzīves kvalitāti caur ēdiena pagatavošanu un pasniegšanu.

Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Autors: Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Dekorators mākslinieks, kas ēst gatavošanu vienkārši mīl. Ikviena viņa piedāvātā recepte ir rūpīgi slīpēta, vairākkārt pārbaudīta un uzlabota līdz tādai pilnībai, ka nevar negaršot.

Sastāvdaļas

  • 200 ml piena
  • 500 ml saldā krējuma
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 5 olu dzeltenumi
  • 150 g cukura
  • 200 g halvas

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā uzkarsē pienu kopā ar saldo krējumu un vaniļas cukuru.
  2. No olām uzmanīgi atdala olu dzeltenumus. Olu dzeltenumu neputojot uzmanīgi sajauc kopā ar cukuru.
  3. Lēnām maisot, piena masu pievieno olu un cukura masai.
  4. Ņem nelielus karstumizturīgus trauciņus. Atsevišķi katrā trauciņā iebirdina nedaudz halvas pamatnei, pāri lej krēma maisījumu.
  5. Izvēlas dziļāku cepšanas plāti, un tajā saliek karstumizturīgos trauciņus. Plātnē ielej nedaudz ūdens. Liek cepties līdz 125 °C temperatūrai sakarstā cepeškrāsnī ~ 45 minūtes.
1. pagatavošanas solis
CremeBrule_1

Nelielā katliņā uzkarsē pienu kopā ar saldo krējumu un vaniļas cukuru.

2. pagatavošanas solis
CremeBrule_2

No olām uzmanīgi atdala olu dzeltenumus. Olu dzeltenumu neputojot uzmanīgi sajauc kopā ar cukuru.

3. pagatavošanas solis
CremeBrule_3

Lēnām maisot, piena masu pievieno olu un cukura masai.

4. pagatavošanas solis
CremeBrule_4

Ņem nelielus karstumizturīgus trauciņus. Atsevišķi katrā trauciņā iebirdina nedaudz halvas pamatnei, pāri lej krēma maisījumu.

5. pagatavošanas solis
CremeBrule_5

Izvēlas dziļāku cepšanas plāti, un tajā saliek karstumizturīgos trauciņus. Plātnē ielej nedaudz ūdens. Liek cepties līdz 125 °C temperatūrai sakarstā cepeškrāsnī ~ 45 minūtes.

Sader ar:

Thorle Riesling Spätlese

Komentāri:

Jūsu komentārs: