Gaisīga klasiskā deserta recepte. Aizstājot daļu saldā krējuma ar pienu, tiek panākta daudz maigāka un gaisīgāka krēma konsistence un garša.
Nelielā katliņā uzkarsē pienu kopā ar saldo krējumu un vaniļas cukuru.
No olām uzmanīgi atdala olu dzeltenumus. Olu dzeltenumu neputojot uzmanīgi sajauc kopā ar cukuru.
Lēnām maisot, piena masu pievieno olu un cukura masai.
Ņem nelielus karstumizturīgus trauciņus. Atsevišķi katrā trauciņā iebirdina nedaudz halvas pamatnei, pāri lej krēma maisījumu.
Izvēlas dziļāku cepšanas plāti, un tajā saliek karstumizturīgos trauciņus. Plātnē ielej nedaudz ūdens. Liek cepties līdz 125 °C temperatūrai sakarstā cepeškrāsnī ~ 45 minūtes.
Komentāri: