COTTAGE PIE

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām

Cottage pie jeb lauku pīrāgs tiek gatavots no liellopu gaļas un pārklāts ar kartupeļu biezputru, ko pēcāk apbrūnina, cepot cepeškrāsnī. Pīrāgs vislabāk garšos, pasniegts karsts un ar svaigiem salātiem.

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas liellopu gaļas
  • 440 g konservētu tomātu gabaliņos savā sulā
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 5 ēdamkarotes Vusteras mērces
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • eļļa cepšanai
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls

VIRSKĀRTAI

  • 700 g novārītu kartupeļu
  • 100 g rīvēta nogatavināta cietā siera
  • 3 olu dzeltenumi
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Uz pannas sakarsētā eļļā viegli apbrūnina smalki sagrieztu sīpolu un plānās šķēlītēs sagrieztas burkānu ceturtadļripiņas, tad noņem no pannas.
  2. Pannā maisot apcep malto gaļu, tad pievieno iepriekš apbrūninātos sīpolus un burkānus, konservētos tomātus, Vusteras mērci, svaigi maltus melnos piparus, pārsedz ar pannas vāku un gatavo uz nelielas uguns 10 minūtes. Pēcāk pannas vāku noņem, turpina gatavot vēl 15–20 minūtes, līdz liekais šķidrums iztvaikojis.
  3. Maltās gaļas pildījumam pievieno sāli, apmaisa, tad noņem no plīts un iemaisa sasmalcinātas ķiploka daiviņas.
  4. Maltās gaļas masu vienmērīgi izklāj karstumizturīgā traukā.
  5. Pagatavo kartupeļu masu. Ar dakšiņu samīca iepriekš novārītus un nedaudz atdzesētus kartupeļus, tiem pievieno sarīvētu sieru, olu dzeltenumus, sāli un maltus melnos piparus.
  6. Kartupeļu biezputru klāj pāri maltās gaļas masai, un trauku liek cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 35 minūtes.
  7. Brūnu un kraukšķīgu Cottage pie pasniedz karstu.

Komentāri: