Cottage pie ar sēnēm un tofu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

BIEZENIM

  • 1 kg miltainu kartupeļu
  • 120 g vegāniskas majonēzes
  • 150 ml augu dzēriena
  • sāls

 

PILDĪJUMAM

  • 50 ml cepšanas eļļas
  • 2 vidēji sīpoli
  • 2 vidēji burkāni
  • 3 selerijas kāti
  • 150 g saldētu zirnīšu
  • 1 ēdamkarote kaltētu garšaugu (timiāns, rozmarīns, salvija, ķiploku granulas u. c.)
  • sāls, pipari
  • 200 g šampinjonu
  • 150 g cietā tofu
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1 kubiņš sēņu buljona

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež vienāda izmēra gabaliņos, vāra sālsūdenī, kamēr tie ir pavisam mīksti. Izberž caur sietu, samaisa ar majonēzi un pienu. Pēc garšas pievieno sāli.
  2. Sīpolus, burkānus un seleriju sasmalcina mazos gabaliņos, šampinjonus sarīvē. Karstā pannā ar eļļu sautē dārzeņus 6–8 minūtes, pievieno šampinjonus, saberztu tofu, sautē vēl 3 minūtes. Pievieno garšvielas, tomātu pastu un miltus. Maisot apcep vēl 1–2 minūtes, pievieno aptuveni 150 ml ūdens vai augu dzērienā izšķīdinātu sēņu buljonu.
  3. Visu liek cepamajā traukā. Pārklāj ar kartupeļu biezeni. Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 30 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoza.

Komentāri: